Bio-chimie
Eu sunt clasa a 9-a. si pot spune ca pana sa intru la acest profil imi puneam aceleasi intrebari ca si tine. aveam de ales intre filologie si bio-chimie.
La filo. e nasol ca faci foarte multe ore de romana, engleza, franceza si latina. Gandeste-te ca iti mai trebuie si altceva in afara de astea.
La bio-chimie. este foarte bine. Din punctul meu de vedere este un profil echilibrat. Inveti si romana, matematica, fizica, chimie dar nici limbile straine nu sunt neglijate. De ex. eu pe saptamana am 4 ore de romana, 4 de mate, 3 de fizica, 3 de chimie, 2 biologie, 2 de engleza si 2 de franceza.
Chiar daca mai departe nu vrei sa dai in medicina ai mai multe porti deschise, parerea mea,... asa la filo. e mai greu.
Pinky, iti recomand cu caldura Bio-Chimia sau Stiinte ale naturii cum e numele profilului...
iti garantez ca materia de liceu nu se compara cu materia de generala. Si eu am vrut sa merg la bio-chimie, dar nu am facut-o. am facut insa greseala de a da la un liceu cu profil economic... si acum vreau la medicina. iar eu din cls a 11a nu mai fac bio, chimie, fizica, materii esentiale pentru medicina. Profilul asta e, din punctul meu de vedere, cel mai complex. te invata atat cat trebuie sa stii. filologia este sincer prea usoara. ai matematica m4. adica cea mai usoara matematica si nu stiu sigur dar in clasa a 11a ai o materie numita stiinte unde se imbina toate asta cu profil real[chimie, fizica. etc]
Eu totusi te sfatuiesc sa mergi la bio-chimie. pana in clasa a12a o sa iti schimbi parerea o sa te razgandesti in privinta facultatii de milioane de ori, crede-ma, de aceea e bine sa fii pregatit pentru orice. :*
te pup, astept sa imi spui care este pana la urma alegerea ta :*
Pai daca termini liceul de filologie poti sa te duci la facultatea de limbi straine
Si eu am terminat filologia si acum sunt la facultate. Am ales controlul si expertiza produselor alimentare, nu mai fac deloc romana si am doar 2 ore de engleza.Sincer e greu la inceput dar daca te straduiesti reusesti pana la urma. Iti recomand totusi bio-chimia cu toate ca este mai greu dar dupa terminarea liceului ai mai multe optiuni in alegerea specializarii la facultate. te pup si sper sa faci alegerea cea mai buna pentru tine
Mai bine mergi la chimie-biologie
ai mai multe optiuni dupa ce termini!
si e o nota ffoarte buna 8. 50
eu ma duc la chimie -biologie si la fizica chimie sunt de 6. 50
sper ca te-am ajutat!
bye-bye
Buna.Eu zic ca e prea devreme sa te gandesti ce vei face mai departe.Mergi la profilul care ti se pare mai usor. N-are rost sa te chinuiesti 4 ani degeaba.