Buna, eu sunt clasa a 8-a. Si eu eram la fel anul trecut, foarte curioasa, ca sa zic asa.Acum ca sunt clasa a 8-a, si se apropie examenul, mie, sincer, nu imi este frica. In clasa a 8-a inveti nou la romana: clasificarea propozitiilor in fraza, mie nu mi se pare greu, ce-i drept, eu sunt si olimpica la romana, dar chiar daca nu esti, important e sa fii atent in clasa, pentru ca e mai mult de logica. Pe langa asta, trebuie sa inveti argumentari la toate speciile, in total 22, cam asa. Asta e mai greu putin, dar cu cat faci argumentari mai multe, incepi sa retii sablonul fara sa-l memorezi cuvant cu cuvant. Daca nu faci deja meditatii, incepe din iunie, sau daca faci, sa continui si pe vara. Eu am facut din clasa a 6-a, am facut si pe vara, si toata vara, am facut argumentari pe sabloane din cartile de teste, si acum ca am inceput scoala, deja stiu tot genul liric. La matematica, e foarte,, tricky" geometria in spatiu, la inceput, parca doamna de mate o scotea...nu stiu, din geanta, doar copiii care faceau meditatii cu ea stiau, pentru ca lor le preda inainte sa facem la scoala, si era cam enervant. Acum, inteleg la geometrie in spatiu, ma descurc, si pana dam simularea, sunt sigura ca o voi stapani foarte bine, am inteles ca cu cat rezolvi mai mult, cu atat incepi sa intelegi.Eu pe vara, la matematica am facut teste, dar de evaluarea per total a clasei a 7-a. Asa, acum astept simularea, ce pot sa zic, si in privirea liceului, nu stiu ce sa ti zic ca nu sunt la tine in oras, dar ar trebui sa alegi liceul care crezi ca e la competentele tale, unul cu o treapta mai sus, si unul mai jos, adica,,, Calinescu", liceul care ar veni mai bun ca el, si cel putin mai slabut ca el. Si interesant ca ai ales spaniola, dar te as sfatui germana/franceza/engleza, pentru ca in Spania, romanii se duc sa munceasca cu gramada, dar nu pe posturi bune, ci pe cele rezervate culturii lor, mai slabute, asa ca nu vad la ce te ar putea ajuta spaniola, poate germana, daca vrei sa ti continui viata in tarile straine, sau engleza, sau chiar franceza. Eu de exemplu, vreau sa dau la stiinte ale naturii, dar la mine in oras, se duc numai prosti acolo, si stii ca anturajul conteaza. Vreau sa dau la medicina, mai departe, si nu vreau la mate info, caci eu stiu sigur ca nu voi da mai departe la ceva care sa aiba legatura sa mult cu matematica, daca nu e medicina, e invatamant. Asa ca as vrea sa dau la Bucuresti, chiar daca nu e orasul meu natal. Media mea cea mai mica anuala a fost 9.83...sa speram ca la examen iau tot pe atat.
Mersi mult pentru rapsuns! Bafta la examene si din ce mi-ai povestit sigur o sa iei note foarte mari!
Multumesc, succes pentru la anul!
Mersi!