anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey TPU
Urmaream mai demult un serial si mi-am adus aminte de ceva interesant.
Era o fata de 9 ani care avea probleme de sanatate. Si a intrat in clasa I (sau clasa 0 parca) abia la 9 ani dupa ce s-a insanatosit.
Colegii radeau de ea si o faceau girafa si alte prostii, pentru ca era mai mare decat ei. Cand a aflat tatal fetei a spus ca o sa vorbeasca cu invatatoarea astfel incat fiica lui sa dea niste diferente si sa o mute direct in clasa a3a. Precizez ca fata nu era un copil supradotat, era un copil obisnuit si motivul saltului era diferenta de varsta intre ea si restul colegilor.

Intrebarea mea este urmatoarea: este posibil ca un copil sa beneficieze de saltul unei clase (sau mai multe) fara sa fie supradotat? De exemplu daca eu as avea un copil si l-as da la scoala mai tarziu fiindca a avut probleme de sanatate, pot sa ma inteleg cu scoala sa imi bage copilul in clasa care corespunde cu varsta lui? Sa sara peste 2-3 clase? Eventual cu cateva teste acolo de diferenta la mate sau romana.
Si pe langa supradotare sau probleme de sanatate, ce altceva mai poate fi considerat un motiv bun ca un elev sa beneficieze de saltul intr-o clasa mai mare?

1 răspuns:
| RazvanLegendaVie a răspuns:

Nu este un secret, dar aproape tot ce este filmat în filme / seriale este fake, da el poate să sară câteva clase dacă le dovedești că cunoaște ( depinde și de țara / școala ), dacă de exemplu copilul este invalid el poate rămâne acasă și când se vindecă ( foarte rar ) revine la școală.