Trebuie sa ai niste comentarii structurate(dupa cerintele de la Bac). In primul rand, citeste cartile la care inveti comentariile. Citind cartea(proza sau versurile poeziei) si intelegand actiunea/esenta ti-e mai usor apoi sa intelegi comentariul literar, astfel incat nu e neaparat nevoie sa tocesti ca robotul, ci poti sa retii majoritatea ideilor incat sa-ti poti construi lejer comentariul de unul singur dupa cerintele subiectului de la Bac. Multi nu inteleg asta si invata ca robotii ce apuca si de-aia ii vezi picati in masa, desi din punctul meu de vedere e relativ usor, si da, stiu ca-s multe de invatat, dar toate urmeaza acelasi pattern(model).
Cand am dat eu Bacul(la profil Real, unde proba de romana e cam inutila, dar e bagata pe gat pentru ca mai pleaca unii si de la Real la facultati umaniste si le trebuie mediile la romana) cel mai bine m-au ajutat cartile prof. Mariana Badea.
Incearca sa le inveti prin scris. Scrii comentariu de cate ori e nevoie, pana cand il retii.
S-ar putea sa se schimbe reperele de la subie4ctul al treilea, deoarece in fiecare an au fost altele.Eu zic sa astepti pana apare modelul mects
anonim_4396 întreabă:
Sjhxjcks întreabă: