| Panteraa a întrebat:

Vreau sa studiez dreptul mai mult ca orice, din totdeauna am vrut, dar sunt descurajata de toata lumea. Intrebarea mea este: se merita sau nu?

10 răspunsuri:
| RobertMoon a răspuns:

Eu aș zice ca nu. Daca dai la drept trebuie sa stii ca sunt cel putin 7 candidati pe loc, iar meseria pare wow la inceput ceva bănos, dar devine foarte stresanta la un moment dat. Eu sincer daca mi-ar pune acum cineva pe masa doua contracte, unul de avocat cu salariu de 1000€ sau educator, as alege educator as fi mai linistit.

| Panteraa explică (pentru RobertMoon):

Nu e vorba de bani. Doar ca ma atrage foarte tare acest domeniu.

| Laryy_Larisa_1999 a răspuns (pentru Panteraa):

Pai daca te atrage asa de mult nu ai de ca sa nu faci acest lucru... si eu imi doresc sa devin tot avocat si sper sa reusesc.Deci ar trebui sa incerci. :* Multa bafta :*

| M15 a răspuns:

Daca vrei sa dai la magistratura trebuie sa stai cu burta pe carte, deoarece examenul este foarte greu, iar concurenta pe masura. Avocat devii usor, dar trebuie sa muncesti mult, si este o meserie foarte stresanta si obositoare. Iti urez mult succes, sper sa inveti, sa-ti iei toate examenele. Daca vei fi un student silitor, care nu face o facultate doar pentru. a avea o diploma, vei avea un viitor stralucit.
Mai exact ce ti-ai dori sa devii?

| Panteraa explică (pentru M15):

Ma gandeam la magistrat, procuror sau chiar avocat, dar in mare cam tot ce tine de acest domeniu ma atrage. Nu ma gandesc sa ma indrept spre acest domeniu pentru bani caci daca doar banii contau puteam sa gasesc ceva mai usor tot bine platit, dar dreptul ma atrage si sunt dispusa sa merg pana la capat, doar ca imi vine foarte greu cand toti imi spun ca e o pierdere de timp.

| M15 a răspuns (pentru Panteraa):

Nu-i asculta, pur si simplu fa ce iti place. Si eu sunt in aceiasi situatie; doresc sa dau la drept(sunt si pe uman) si sunt persoane care imi spun ca mai bine as face medicina sau politehnica. Ma tenteaza meseriile de procuror si de notar, avocat mai putin.

Da, si notar m-ar tenta, am uitat sa mentionez. Si eu sunt la uman (stiinte sociale) si cred ca merg unde vreau eu, pana la urma e viata mea si eu aleg ce sa fac in ea, nu altii.

| M15 a răspuns (pentru Panteraa):

Notarii castiga destul de bine. Problema este ca se intra foarte greu in breasla notarilor, chiar daca materia de examen nu este foarte stufoasa (doar civil, fara penal). Fie trebuie sa ai pe cineva in familie, fie platesti o groaza de bani unui strain cu care sa faci stagiul.

De asta imi e cel mai teama. Nu prea am in familie persoane in domeniu asta si va trebui sa scot multi bani din buzunar.

| Laryy_Larisa_1999 a răspuns:

Mama mea este avocat si tot timpul trebuie sa stea cu nasul in acte si tot timpul trebuie sa invete pentru ca legiile se schimba... trebuie sa iti placa sa vorbesti mult laughing Parerea mea e ca daca iti doresti asa de mult acest lucru, nu ai de ce sa nu faci. Da, este adevarat ca se castiga si foarte multi banilaughing adica munca o sa iti fie rasplatita.