Mate Info.Am decis ca din moment ce aproape totul functioneaza cu ajutor-ul PC-ului pot face mai multe rele daca merg pe informatica.
Si daca nu vrei sa fi in the dark side, poti sa castigi bani din programare.De exemplu:
Cati obsedati de jocuri online sunt? Multi.Cati vor hack-uri? Multi.Cat scoti daca e cam 25-30 lei pe luna? Mult. Daca strangi 100 de abonati faci 25 pe luna.Am vazut asta deja.50 lei hack pentru conquer online.Are ala peste 100 de abonati cred. Face o gramada de bani.Si pe langa asta poti avea si un servici ca programator.Scoti si acolo o gramada.O problema ar fi taxele si impozitele care ma determina pe mine sa fiu in the dark side.
M-am gandit si la asta:
Daca lucrezi "putintel" sunt sanse sa faci un program care afiseaza rezolvari complete la unele probleme de mate cls 1-8.Cat scoti daca stai pe langa niste scoli si il vinzi?
Acum gandeste-te ca le combini pe toate trei.Cat scoti? Cacalau.Este de munca dar castigi o gramada daca vrei.
Dar majoritatea se gandesc la bac.Ce dam la bac? Cat de greu e? Uite matematica! Fugi baaa!
Ca doi tampiti au fugit de ea si au dat de chimie la stiinte.Si ii aud: "ba si ce facem cu chimia"? Si imi zic"mrrrrhghhh...pai *** gu*a matii astazi si maine de nenorocit care ocupa locurile degeaba..."
Eu acum am terminat Stiintele Naturii si vreau sa-ti spun ca diferente foarte mari nu sunt, referindu-ma la materiile studiate.
Diferenta majora intre aceste doua profiluri este ca la Stiinte se studiaza pe saptamana 4 ore de Matematica M2 iar la Mate-Info se studiata pe saptamana 4 ore de Matematica M1(putin mai grea decat M2).
La Mate-Info vei studia foarte multa informatica.Si cand spun informatica nu ma refer la acele lucruri elementare despre utilizarea calculatorului ci la algoritmi de programare(tot un fel de matematica).
La Stiinte vei da BAC-ul din Matematica,Romana(materii obligatorii) iar la alegere una dintre materiile Biologie,Fizica, Chimie.
La Mate-Info vei da BAC-ul din Matematica, Informatica(materii obligatorii) iar la alegere cred ca sunt Biologia, Fizica, Chimia.
Eu am ales stiintele naturii, pentru ca vreau sa axez mai mult pe partea de biologie, si am vrut sa scap de matematica, dar nu s-a putut, facem cam aceleasi ore ca la mate info, stiintele naturi se axeaza mai mult pe cele 4 stiinte : mate, fizica, biologie si chimie. Din ce am auzit cei de la mate info nu prea fac chimie multa. Dar daca stiam ca o sa dau bacu si la fizica ma duceam la filologie.
Deci sunt cam in aceeasi situatie dar ma gandesc asa: de ce sa ma chinui cu matematica si cu informatica atat de mult in timp ce le fac si la stiintele naturii? In plus, daca termini stiintele, ai mai multe optiuni dupa ce termini liceul deoarece nu o sa stii doar mate si info, o sa stii si chimie si biologie si fizica. Oricum, orice ai alege ideea e sa nu te duci la uman pentru ca acolo chiar nu cred ca poti face prea multe dupa liceu pentru ca acolo o sa te axezi numai pe limbi, geografie si istorie in timp ce la real le faci pe toate si inveti sa gandesti logic. Sper ca am ajutat
Buna!
Eu daca as fi in locul tau as alege profilul de stiinte ale naturii deoarece profilul de mate-info e putin mai greu si se face matematica intensiv eu ti-as sugera sa mergi la stiinte ale naturii deoarece e mult mai potrivit decat mate-info... dara daca iti pace foarte mult matematica poti sa merg si la mate-info dar daca nu poti sa te bazezi pe chimie, biologie etc pe cand la mate-info e putin mai no... sper sa intelegi!
Sper ca te-am ajutat.
Funda?
deea_4985 întreabă: