Https://dexonline.ro/definitie/sociologie
sociologia e o stiinta mai mult teoretica, iar din experienta mea (chiar unii aici pe TPU) cand aud de sociolog imi aduc aminte de nustiucare, care a spus ca in al doilea razboi mondial nu au murit destui oameni ca sa se ajunga la nustiuce prag statistic...
resurse umane e o versiune mult mai limitata, insa mult mai practica si se ocupa cu potrivirea oamenilor intr-o firma/companie mare la foarte mare (oamenii din resp. firma sa mentina o atmosfera generala placuta, profesionala si cu dorinta de a progresa, sa nu se certe, sa nu se MANANCE INTRE EI... lucru care se practica in foarte multe locuri, cum ar fi la profesori, la doctori, etc.)
Sfatul meu este să mergi pe resurse umane. Găsești mult mai ușor de lucru și chiar îți poți face o firmă, piața muncii este foarte activă, iar ca inspector de resurse umane vei avea numai de câștigat, mai ales dacă îți cunoști meseria și oferi servicii de calitate.
Succes!
Nu este nimic suprinzator dar, nu exista nicio diferenta intre cele doua specializari. Dimpotriva, au ceva foarte "special" in comun: cu ambele specializari exista o posibilitate ampla de a ajunge somer. Toate facultatile cu profil uman (psihologie, drept, stiinte politice, relatii internationale, etc.) scot foarte multi someri, numarul somerilor fiind mai > decat numarul celor care lucreaza in domeniu. Daca nu urmezi o facultate cu un profil STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), mai bine zis "tehnic", sau inveti o meserie tehnica (sudor, instalator, mecanic, electrician) foarte ceruta pe piata muncii, atunci, iti irosesti timpul si banii.
Someri multi sunt si in domeniul ingineriei si tehnicii dentare spre exemplu. So here's that.
Recomand resurse umane, nu sociologie