Multi se confrunta cu astfel de lucruri, stii cum invat eu?
Mananc sanatos si echilibrat, cand ajung acasa ma relaxez o ora, astfel si creierul meu va fi odihnit si va fi capabil sa retina lucrurile mai usor, nu invata cu televizorul si calculatorul! Calculatorul oboseste creierul, chiar daca nu stii, cand inveti, nu sta ore intregi cu ochii in carte, mai fa o pauza de 30 de minute. Desi ai impresia ca nu sti nimic si totusi ai invatat, nu-ti face griji, creierul tau a retinut informatiile, numai ca are nevoie de odihna, iar dimineata te vei trezi si iti cei aminti ce ai invatat. Cel mai IMPORTANT lucru este somnul, nu sta pana noapte pe messenger sa vorbesti cu colegii tai, las' ca ii vezi maine la scoala, ai nevoie de odihna 8 ore, nu sta pana la 1 noaptea cum fac altii, altfel nu vei mai retine nimic si elimina stresul, daca esti stresata pune muzica relaxant, gasesti pe www.trilulilu.ro. Sper sa te ajute sfaturile mele;) si mult noroc cu invatatul.
Daca lectia e prea grea scriu pe alta foaie o schema si notiunile cele mai importante.
Subliniez cuvintele cheie, scriu cu alta culoare definitiile.
Ma concentrez doar pe lectie, nu ma gandesc la altceva.
Si metoda care la mine da mereu roade: dupa ce invat imi dau autodictare. Scriu pe o foaie tot ce am invatat dar nu in ordine ci sarit(sa zicem ca am 5 definitii; scriu definitia 3, definitia1, def 5, 2 si 4) Apoi ma corectez si mie chiar imi raman in minte greselile si corectarea lor. daca o definitie nu o stiu deloc sau o gresesc in mare parte mai revin peste o ora si o scriu(pana atunci o mai repet)
Daca e un obiect mai logic fac exercitii, ma uit si peste exercitiile facute in clasa, etc.
Multi se confrunta cu astfel de lucruri, stii cum invat eu?
Mananc sanatos si echilibrat, cand ajung acasa ma relaxez o ora, astfel si creierul meu va fi odihnit si va fi capabil sa retina lucrurile mai usor, nu invata cu televizorul si calculatorul! Calculatorul oboseste creierul, chiar daca nu stii, cand inveti, nu sta ore intregi cu ochii in carte, mai fa o pauza de 30 de minute. Desi ai impresia ca nu sti nimic si totusi ai invatat, nu-ti face griji, creierul tau a retinut informatiile, numai ca are nevoie de odihna, iar dimineata te vei trezi si iti cei aminti ce ai invatat. Cel mai IMPORTANT lucru este somnul, nu sta pana noapte pe messenger sa vorbesti cu colegii tai, las' ca ii vezi maine la scoala, ai nevoie de odihna 8 ore, nu sta pana la 1 noaptea cum fac altii, altfel nu vei mai retine nimic si elimina stresul, daca esti stresat pune muzica relaxant, gasesti pe www.trilulilu.ro. Sper sa te ajute sfaturile mele;) si mult noroc cu invatatul.
Mananca ciocolata pentru ca ajuta neuronii, galbenusul din ou contine lecitina si mai conteaza sa fi odihnitincearca sa te concentrezi asupra lectiei si sa gandesti logic nu doar sa tocesti
Daca vrei sa inveti bine si repede, nu prea vei reusi, trebuie sa ai rabdare si sa tot repeti pana iti intra bine in minte.
Dupa vacanta de vara in care nu am facut aproape nimic cu mintea, evident ca mi-a fost mai greu pana am intrat din nou in ritm. Iti voi spune ce metoda am folosit: Iei frumos caietul si mai multe foi cu hartie si transcrii lectia din caiet pe hartie, impartind-o pe idei. Astfel, dintr-un paragraf sau mai multe, lectia se transforma in mai multe idei pe care le poti retine mai usor. Decat sa te chinui sa memorezi un paragraf, asa memorezi o idee (o propozitie, doua, trei) si apoi treci la urmatoarea. Poti sa te opresti la un moment dat si sa recapitulezi ce ai invatat pana la acel punct, ca apoi sa continui. De asemenea, daca esti atent in timp ce copiezi, poti prinde si niste idei din mers. Mananca ceva mai mult timp, in functie de lungimea lectiei, poate ajunge sa dureze si o ora sau mai mult.
Cum spuneam, nu merge daca te grabesti sau daca iti este mintea la altceva.
Singurul secret este sa te concentrezi asupra a ceeace inveti. Daca e la istorie, citesti si recapitulezi in minte. Daca e matematica sau fizica, faci multe exercitii. La mine asa a dat rezultate si nu pot spune ca ma stresam prea mult, in citeva ore treceam prin toate materiile pe care le agream
Iti spun eu cum. Profesorul sau diriginta preda. Tu fii atent, ca sa pricepi. Nu vorbi cu colegul de banca. Sau daca el nu e atent, nu trebuie sa faci si tu asta! Daca iti da de invatat, si tu ai retinut ceva din clasa, iti vine mai usor acasa.Pentru lectia memorata bine, in pauza, in loc sa alergi pe hol cu baietii, stai si memoreaza o strofa, doua. Asa, iti vine mai usor acasa.
madalina13021997 întreabă: