Heyy! Sunt din Moldova si as vrea sa invat la vreun colegiu din Romaniaspuneti-mi va rog cum e cu admiterea? si ce se invata la colegiile din Ro?Multumesc:*:*
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
La noi liceul sau colegiul incepe in clasa a noua si se termina in clasa a doispea, dureaza patru ani, iti alegi la inceput un profil din ( matematica-informatica) stiinte ale naturii ( chimie - biologie - fizica ) stiinte sociale ( romana - istorie - geografie ) sau profile tehnologice cum ar fi auto, mecanic sau electric dar asteas cumva scoli de meserii poti sa dai la facultate dar na, deci dupa ce faci patru ani ce profil ai ales dai Bacalaureat pe materiile de la profil ex mate - info dai bac la Matematica Romana si alegere intre ( chimie, biologie, informatica si fizica ) diferenta la stiintele naturii e ca nu dai Bacalaoreatul la matematica, pe langa obiectele de baza se fac si altele dar cate o ora doua pe saptamana, faci sase ore pe zi scoala de luni pana vineri de la ora opt pana la doua si sambata si duminica esti liber. Nu conteaza ce profil termini atata timp cat iei Bacalaureatul ( trebuie sa iasa minim 6 media adica ex dai la Romana ia 6 la mate 6 si ingo 6 ) poti lua minim 5 la un obiect dar in final cand faci media sa iasa minim 6 adica ex ( 7 romana, 5 matematica si 6 informatica ), la Facultate se intra pe dosar ex se face media notelor obtinute in liceu in procent cam de 60 % si 40 % media la bac, dar sunt si facultati care se da admitere dar sunt putine, Medicina si Arhitectura. E fain ca voi aveti locuri speciale la fara taxa ( NU PLATITI SCOLARIZAREA ) va da un numar de locuri sa zicem 4 si concurati pe alea voi intre voi ( cei care au terminat liceul in Romania si sunt din RM ) sau care au venit din RM, daca nu intri aici candidezi si cu ceilalti dar si la cu taxa e alegera ta daca ramai sau nu, poti sa-ti pui dosarul la facultate orinde la orice facultate si la mai multe odata si ramai unde vrei
depinde ce vrei sa inveti, sunt profile la liceu ca matematica-informatica, stiinte ale naturii ( biologie chimie fizica ) stiinte sociale ( romana istorie geografie ) n-are importanta ce profil termii important e sa iei BACALAUREATUL care la noi e cam jale ca nu prea invatam, dar din cate am vazut voi veniti sa invatati la facultate aveti locuri speciale pentru voi de la medicina generala sau dentara pana la ultima facultate finantate de statu roman va ajuta mult prin asta nu stiu procesul cum sa vii dar stiu ca am avut o colega in a noua din moldova si era prima pe clasa , ti-as recomanda spiru haret Suceava acolo am facut eu clasa a noua si dupa aia m-am mutat, dar vezi partea buna este camin in chiar langa liceu si aveti beneficii si reduceri, iar Suceava e un oras ieftin si linistit ai bazar cum ar fi in Ucraina preturi mici e fain orasul ai si unde sa te distrezi bafta sa stii ca e ok sa faci o scoala aici si sa pleci dupa aia in Europa sa muncesti de ce nu
Pai asta e colegiu, Colegiu national de informatica Spiru Haret Suceava
mai e colegiul national Stefan cel Mare cel mai bun din Suceava sau poti gasi in alte judete dar o sa-mi dai dreptate ca o sa naspa crede-ma stiu ce zic
Cat timp inveti la voi la colegiu? La noi colegiul se face in 4 ani...si iti alegi o specialitate spre exemplu:contabilitate.Inveti timp de 4 ani si obiectele de liceu si cele de specialitate in anul 3 poti da BAC-ul si mai inveti un an numai obiectele de specialitate si iti iei si diploma de contabil si dupa te poti duce la universitate...la voi cum e cu colegiul?
Diferenta dintre Colegiu si liceu e ca Colegiul sa zicem X se afla intr-un oras ex Suceava si aceiasi scoala se mai gasesti si in alt judet sau mai multe judete pe cand liceul in gasesti doar intr-un loc nu e nici o diferenta crede-ma, la noi n-are importanta unde termini ci sa inveti si sa iei nota mare la bac, iar un profil stiinte sociale Romana Istorie si Geografie a dat an de an note de aproape 10 la bac 9, 70... , pentru ca nu este matematica ceia ce e adracu de grea dar na depinde de la caz la caz, deci la noi nu conteaza ce profil ai in liceu, eu am terminat matematica-informatica la bac am luat 8, 6 romana 5, 8 matematica si 7, 85 biologie ( am ales biologie intre chimie, informatica si fizica ) si mi-a iesit media 7, 41 si am dat la Medicina Generala la Iasi si am intrat, n-are importanta ce liceu faci atata timp cat ai bacu luat,
Iti recomand calduros sa faci un liceu in Romania, esti avantajat pentru ca termini o facultate recunoscuta oriunde pe teritoriul Europei dar si in afata ei, nu c-am fi noi motul la **** dar na am intrat in Europa, lucru care la voi va mai dura dupa parerea mea indca vreo 10 ani, termina o facultate de baza cum ar fi medicina, arhitectura, politie, pompieri si vei avea de castgat poti pleca de ex pe salariu de mii de euro in Europa ca tehnician dentar ( sa faci dinti ) dureaza 3 ani si e crucial postu asta sau asistent medical generalist, castigi bani buni in strainatate cu o meserie de asta, crede-ma vin an de an la noi in tara Spanioli, Arabi, Italieni, Germani, Canadieni, Americani si ne iau medicii incepatori ce termina scoala pe mii de euro pe luna de la 2000 la 5000 depinde de specializare si pleaca toti ce raman is aia care au terminat medicina pe burta si astea fac bani de rup cred ca stii obiceiul cand mergi la medic la spital sa dai ceva e daiurea dar persista , oricum cu facultatile enumerate mai sus e imposibil sa nu faci bani buni , sa vezi cati straini vin sa faca studii medicale la noi si facultati pentru ca sunt ieftine , la ei medicina e 100 000 de euro si la noi pentru ei e 5000.
In anul 2000 cand am dat admitere la medicina am picat primul an si am facut un an de Finante-Banci la facultate iar in 2001 am dat iar la Medicina si am intrat la fara taxa, unii care au terminat liceie de tot rasu adica usor de luat note mari au intrat la Finante-Banci la fara taxa si eu care am terminat un liceu de elita Stefan cel Mare din Suceava am intrat la cu Taxa desi eram superior lor si ca invatatura si ca gandire dar! comform metodologiei de admitere 40 % bacu si 60% notele din anii 9-12 am intrat dupa ei care aveau note enorme! dar luate asa pe burta,
La noi liceul sau colegiul incepe in clasa a noua si se termina in clasa a doispea, dureaza patru ani, iti alegi la inceput un profil din ( matematica-informatica) stiinte ale naturii ( chimie - biologie - fizica ) stiinte sociale ( romana - istorie - geografie ) sau profile tehnologice cum ar fi auto, mecanic sau electric dar asteas cumva scoli de meserii poti sa dai la facultate dar na, deci dupa ce faci patru ani ce profil ai ales dai Bacalaureat pe materiile de la profil ex mate - info dai bac la Matematica Romana si alegere intre ( chimie, biologie, informatica si fizica ) diferenta la stiintele naturii e ca nu dai Bacalaoreatul la matematica, pe langa obiectele de baza se fac si altele dar cate o ora doua pe saptamana, faci sase ore pe zi scoala de luni pana vineri de la ora opt pana la doua si sambata si duminica esti liber. Nu conteaza ce profil termini atata timp cat iei Bacalaureatul ( trebuie sa iasa minim 6 media adica ex dai la Romana ia 6 la mate 6 si ingo 6 ) poti lua minim 5 la un obiect dar in final cand faci media sa iasa minim 6 adica ex ( 7 romana, 5 matematica si 6 informatica ), la Facultate se intra pe dosar ex se face media notelor obtinute in liceu in procent cam de 60 % si 40 % media la bac, dar sunt si facultati care se da admitere dar sunt putine, Medicina si Arhitectura. E fain ca voi aveti locuri speciale la fara taxa ( NU PLATITI SCOLARIZAREA ) va da un numar de locuri sa zicem 4 si concurati pe alea voi intre voi ( cei care au terminat liceul in Romania si sunt din RM ) sau care au venit din RM, daca nu intri aici candidezi si cu ceilalti dar si la cu taxa e alegera ta daca ramai sau nu, poti sa-ti pui dosarul la facultate orinde la orice facultate si la mai multe odata si ramai unde vrei
Nu are rost sa te arunci la orase scumpe, crede-ma in Suceava gasesti chirie si cu 50 de euro si stai singur 12 mp sau 100 euro 32 mp, viata e ieftina, in Iasi n-am gasit garsoniera sub 150 de euro intr-o zona dubioasa , cum ti-am zis liceul e important doar Bacu nu iti taie nimenia capu sa fii doar ok sa inveti cat de cat nu sa stai doar cu ochii in carte nu, eu sincer am avut colegi care in 4 ani de liceu n-au deschis o carte n-au facut o tema si au trecut si ei cu note mai mici dar au terminat
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (18.191.165.149) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro