| EmiliaSd88 a întrebat:

Heyy TPU, am auzit ca in unele facultati de arta sau ca sa te inscrii la un job de genu trebuie sa ai un portofoliu cu macar vreo 25 de lucrari, cam ce marime ar trebui sa fie acestea? Imi puteti da mai multe detalii despre aceste portofolii? (Visul meu este sa ajung sa lucrez la Disney ca si animator sau character designer) funda!

2 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Ai auzit gresit.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Ai fost informat corect, însă ai preluat informația greșit. Ți-a vorbit de concursul de admiterea la Facultatea de Arte Plastice. Aici, trebuie să te prezinți cu o mapă, care va conține 20-25 de lucrări, executate de tine, în afara concursului de admitere, lucrări pe care le vei susține în fața unei comisii. Dimensiunea acceptată, știu că era... 50/70 cm.
Să știi că, după absolvire, nimeni nu îți asigură un loc de muncă. Vei fi selectat în funcție de locurile disponibile, cât și de talentul tău. Șansele de angajare sunt minime, pentru că, din păcate, arta nu prea (mai) este apreciată. Cunosc absolvenți care s-ar reorientat spre alte profesii, iar alții, restaurează picturile unor biserici.
În legătură cu admiterea, citește și aici:
http://i.imgur.com/qm7VD67.jpg