Poti vedea aici niste experimente simple si frumoase din domeniul fizicii http://www.youtube.com/results?search_query=physic+weirds&aq=f
I:Ce se intampla in momentul in care un avion (supersonic, binenteles) depaseste viteza sunetului? Zgomotul produs de motor ramane "in urma"? Pilotul nu-l mai aude?
R:Da, odata ce zgomotul iese din avion, pilotul nu il mai aude. Dar daca cumva motorul in miscare loveste niste pistoane de peretii incaperii sale, atunci sunetul se propaga cu o viteza relativa la avion egala cu viteza sunetului in metal sau in aer (depide in ce se propaga). Atunci pilotul va auzi sunetul.
I:ce se intampla cu lumina daca trece printr-un mediu in care temperatura este 0 absolut?
R:Daca temperatura de 0 K e deta de un sistem vid, atunci ma gandesc ca fotonul merge la infinit, nefectat. Dar daca temperatura de 0 K este data de particule in repaus total (daca sunt bozoni, atunci condensatul Bose-Einstein), atunci fotonul va fi absorbit, sau va fi reflectat de acesti atomi...
I: la ce temperatura fierbe apa in vid?
R:pe masura ce scade presiunea, temperatura de fierbere scade si ea. La limita, la presiune "zero" temperatura tinde si ea la zero (Kelvin). Apropo, la presiuni atat de mici, apa nu mai "fierbe" ci sublimeaza direct din stare solida in vapori.
I:Un atom singur poate avea temperatura?
R:Nu, nu poate avea. Temperatura, ca si presiune, este doar o marime statistica care descrie un grup mare de obiecte, aici atomi.
I:Cum de o gaura neagra care nu este formata din atomi poate avea temperatura?
R:O intrebare foarte profunda la care stiinta inca nu a raspuns complet. Teoria corzilor a venit cu o explicatie, anume ca desi se zice in fizica clasica ca in o gaura neagra nu exista nimic, ca totul e distrus, de fapt in gaura neagra ar fi materie foarte densa sub forma de corzi, adica corzi ar umple intregul spatiul din interiorul orizontului gaurii negre si atunci entropia unei gauri negre este data de numarul de stari posibile ale sistemului de corzi, iar temperatura de miscarea acelor corzi.
I: Temperatura apei este data de miscarea particulelor continute: cu cat se misca mai repede cu atat apa e mai calda. Insa obiectele de metal se incalzesc tot prin acelasi mecanism? Atomii dintr-o bucata de fier de exemplu nu sunt mai compacti, mai bine stransi intre ei?
R:Atomii din metal incep sa vibreze mai mult si aceasta duce la cresterea temperaturii. Pana la urma, incep chiar sa plece de unde erau, dar tot asa in grupuri de cativa atomi si atunci metalul devine lichid. Cand se rupe si grupul de atomi si fiecare este pentru el si se duce in toate directiile in care poate, atunci vorbim de gaz.
I:Ce este timpul?
R:este un parametru. Nu există noțiunea de timp ca variabilă măsurabilă, de exemplul "care este timpul unui atom?" Celelalte mărimi au niște operatori asociați și asta permite definirea lor ca, cantități măsurabile.
Ok, merci! Ai si ceva de genul: " Ce se afla intr-un minut, de 2 ori intr-un moment, dar niciodata intr-o o suta de ani?"? asa cu chichita.
1.)O pisica alba se urca intr-un copac.Cum se da jos?
R:Alba
2)I:In ce sticla nu poti pune lapte?
R:in cea sparta
3)Intr-un copac sunt 5 pisici. Una se da jos.Cati m-ati mai sunt in copac acum?
R:0
4)Intr-un acvariu sunt 10 pesti. Unul se inneaca.Cati pesti au ramas in acvariu?
Restii nu se pot ineca
5)O vrabie merge intr-o zi 100 de pasi.Cati pasi va merge vrabia in 2 zile?
R:Vrabia nu merge
6)I:Ce invata mai intai un elev cand merge la scoala?
R:drumul spre scoala
7)I: Ce se aseaza pe masa, se taie dar nu se mananca?
R:Cartile de joc.
Nu prea sunt de fizica, oricum, doar pe acestea le mai stiu.
anonim_4396 întreabă:
BraiRotSkibidi întreabă: