De ex:eleva a ramas cum o stiam.
sunt 2 predicate:1.'a ramas'-pn incomplet(pentru a fii complet contragi propozitia'cum o stiam'intr-un np de ex:eleva a ramas la fel.)
2."stiam'-pv
element de relatie adverbul relativ"cum"
atentie! daca in prima propozitie exista un pn incomplet a doua e predicativa.deci, termenul regent al predicativei pot fii numai vb cop(a fii, a deveni, a ajuns etc)
asta e tot. daca tii minte ca predicativa are inainte un pn incomplet, te vei descurca. fundita?
Propozitia predicativa are functia sintactica de prdicat.Numindu-se subordonata, inseamna ca se subordoneaza unei propozitii coordonatoare.Propozitia coordonatoare poate fi subiectiva sau atributiva.Predicatul incomplet are o forma incompleta(din denumire). Sa stii ca forma acestuia este "cidata"fata de un predicat complet! Are o forma mai diferita de acesta!
Alex
Ofof, cls a 8-a no? so eu la fel, de curand ( 2-3luni) nu chiar curand am facut si eu asta(cu predicativa) deci:
-Predicatu nominal incomplet este verbul copulativ(sper ca le sti: a deveni, a sti, a naste, a face, a insemnta etc.) care nu are nume pred(mai pe scurt: dupa vb copulativ nu mai are nimic, subliniezi doar pred nom incompletadica vb copulativ simplu)
-Asa, acu: dupa vb ala, trebuie' sa urmeze un element de ralatie( le sti ), asta inseamna, ca prpozitia dupa acel element de ralatie, P2 cum s-ar spune, se numeste prpozitie predicativa(ea tine rol de nume predicativ al acelui PNincomplet),
-si acu trebuie sa-mi dai un :* ca m-am chinuit atat sa scriu
-uite si de la mine un :* si bafta
anonim_4396 întreabă: