Eu cred ca exista, si chiar sunt periculoase.Gaurile negre se formeaza cand o planeta a imbratinit suficient de mult si nucleul sau devine agitat, se transforma in gaura neagra si-si inghite propria masa apoi scoarta ce inconjura fostul nucleu.De gaurile de vierme nu sunt sigur insa imi pare rau ca nu te pot ajuta.
Teoria e adevarata, dar practica e mai grea. Aceste fenomene apartin fenomenelor fizicii teoretice. Existenta lor e un concept real totusi, dar despre proprietatile lor nu putem fi siguri.
Gaurile negre se formeaza cand o stra batrana si desigur foarte mare explodeaza, apoi nucleul sau incepe sa absoarba materia din jurul ei, pe care o comprima ca sa aiba mai mult loc. Nimic nu poate scapa dintr-o gaura neagra, nici macar lumina.
Mai multe detalii aici:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Gaur%C4%83_neagr%C4%83
Cat despre gaurile de vierme cica te duc in alte dimensiuni sau in parti indepartate ale galaxiei si lae Universului. Nu prea stiu ce sa zic despre gaurile de vierme.
Mai multe detalii aici:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Gaur%C4%83_de_vierme
Dai si o funda? :d
Plss!
Gaurile negre exista.Si multe alte lucruri exista in minunatia aceasta de univers, pe care Dumnezeu le-a lasat ca se ne minunam, sa ne punem intrebari, si ca viata noastra sa fie mai interesanta.
Gaurile negre sunt reale, reprezinta o zona din spatiu din care nici lumina nu poate scapa si care este rezultatul deformarii spatiu-timpului cauzata de o masa foarte compacta.
Gaurile de vierme exista doar in teorie, si reprezinta "scurtaturi" prin spatiu-timp. Nu exista dovezi ale existentei gaurilor de vierme, decat la nivel teoretic.
Desigur ca da.Gaurile negre exista si forta gravitationala pe care o dezvolta este uluitor de mare.Atat de mare incat nici macar un fascicul de lumina nu poate scapa. Ceea ce e si mai ciudat si nu pot intelege nici eu, nici oamenii de stiinta si cred ca nimeni este ca in interiorul acestor monstrii ai spatiului cosmic, gaurile negre, nu exista nimic, dar absolut nimic.Nu exista spatiu, timp.Este un mare vid.Un abis in spatiul cosmic.Sa spunem ca prin absurd ai cadea intr-o gaura neagra.Ai cadea, si ai cadea, si ai cadea dat fiind faptul ca nu exista spatiu, cazi la infinit.Dar se bate cap in cap cu cealalta concluzie, ca nu exista timp.Atunci cum ai cadea? In ce fel si mai ales CAND? Acolo am uitat sa specific dar toate legile fizicii cad si ele.Am ajuns la limita capacitatii de intelegere umane, din pacate.Nu se poate sa nu existe nimic, dar absolut nimic...
Normal. Ele sunt reale si reprezinta un real pericol pentru Terra. Cu stirile care apar in presa de azi nici nu mai sti ce sa crezi
anonim_4396 întreabă: