anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hi TPU! (Funda :*)Am nevoie urgenta de ajutor.Maine am olimpiada de romana, faza judeteana, clasa a 5 a.La faza locala am fost prima, dar acum mi-e f frica.Imi puteti da niste expresii frum pentru compuneri, dar nu de-alea dupa net, pls, am mare nevoie :* :* :* si inca ceva, niste expresii pentru comentarii ati putea sa imi dati?
P. S : Muncesc din decembrie pentru aceasta zi, va rog, ajutati-ma :*

5 răspunsuri:
| mnia a răspuns:

Hei!
Si eu merg maine la olimpiada...am inceput sa am emotiilaughing, n-am mai fost din a 5-a.
Uite,n-ai nevoie de expresii 'ajutatoare'.Se puncteaza originalitatea, unicitatea(bineinteles, pe langa ortografie si punctuatie).nu va rostul unor expresii retinute dinainte.Inspiratia vine de la sine...n-o poti 'forta' sa se infatiseze.

Bafta maine!

P.S. Sa te vedem si la faza nationala!

Răspuns utilizator avertizat
| GwenS a răspuns:

Hey^^ si eu dau maine olimpiada la lb. romana faza pe judet.numai ca cls. a7abig grin.Hmm pai niste expresii.aici depinde ce anume ai anevoie:de iarna de vara etc.
Oricum la olimpiada o sati de-a o compunere la fel si la mine.Nu trebuie sa iti fie frica.nu-ti trebuie cine stie ce expressi credema.Doar incearca sa adaugi la fiecare cuvant cate un adjectiv, sa faci comparatii intre ele de exemplu(fulgi ca stelute argintii) si deastea...imaginatia va venibig grin.
Iti urez muullt succes!

| Coly a răspuns:

Buna.
Astea nu poti sa le faci asa. trebuie sa ai o anumita tema, de ex s-a dat la olimpiata o compunere despre iarna, cu niste cuvinte cheie. De la cuv acelea poti sa faci expresii big grin

| Denis97 a răspuns:

Aici gasesti niste chesti de olimpiada si etc http://pw2.ro/463