| Niciunnumedeutilizator a întrebat:

Https://youtu.be/6NuBCU-wCSo
Ce părere aveți de acest interviu? Chiar este șahul un joc pentru bărbați? M-am gândit și eu la asta înainte să dau peste acest interviu. Cei mai mari jucători de șah din toată istoria - Paul Morphy,
Adolf Anderssen, Wilhelm Steinitz, Emanuel Lasker, Aron Nimzowitsch, Jose Capablanca, James Fischer (căruia îi este luat interviul), Boris Spassky, Tigran Petrosian, Mihail Tal, Anatoli Karpov, Garry Kasparov, Magnus Carlsen, Hikaru Nakamura etc - au fost toți bărbați. Dacă vă uitați la cei mai buni jucători din prezent, care mai sunt încă activi, va trebui să căutați mult până găsiți o femeie.
Iar dacă femeile sunt la fel de bune ca bărbații, de ce au un campionat de șah separat? Pot înțelege asta la fotbal, unde e nevoie de forță fizică, dar la șah?

3 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Anonimul151 a răspuns:

Sah-ul este atât pentru fete dar și pentru fete. Majoritatea jocurilor, sporturilor nu sunt doar pentru un anumit gen ( fete sau băieți). Ci pentru ambele. Atât pentru fete cât și pentru băieți.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu nu știu de ce, dar în mintea mea, strict în mintea mea, șahul îl văd ca pe o activitate boring și mult mai bună pentru femei decât pentru bărbați. Bărbații îi asociez mai mult în sporturi, de obicei cele mai extreme, vânătoare, curse de mașini, motoare, sărit cu parașuta, alpinism, nicidecum șah, astfel nici nu-i văd în concepția mea cei mai buni la șah.

Dar dacă ar fi să sune un răspuns în sinea mea, de ce totuși ei ar fi mai buni la șah, aș spune că faptul că ei, bărbații sunt mai raționali, iar rațiunea asta îi fac să ia decizii mai bune și mai ok pentru a câștiga. Se spunea pe vremea când eram eu elev și câte un prof dăla cu vorbe de duh, zicea că "șahul îi sportul minții" deci dacă e al minții și al rațiunii, clar e sportul bărbatului. Nu înțeleg însă de ce bărbații sunt mai buni la cât mai multe sporturi?