anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Imi dati un model de compunere cu titlu "o zi de noiembrie"

2 răspunsuri:
| Siracuzia a răspuns:

Este noiembrie.Soarele mangaie pamantul amortit.Razele lui sunt din ce in ce mai palide.Marea de verdeata se ingalbeneste.Peste coroanele din foc ale copacilor, adie vantul tomnatic, scuturand frunzele multicolore oferind pamantului un covor pufos.Vietatile se grabesc sa-si adune cu harnicie provizii pentru iarna.Pasarile calatoare pleaca vaslind in inaltimi pe cerul trist in locuri mai calduroase, lasand in urma cuiburile si locurile unde au stat in anotimpul cald.Asa si noi copiii ne-am luat ramas bun de la vacanta,de la amici, colegi, verisori si vecini care si-au luat si ei zborul spre alte tari.Toamna este un anotimp plin de culoare, farmec si schimbare

| ooLaviii a răspuns:

O zi de noiembrie: Este o dimineata friguroasa, de noiembrie.Luna aceasta este foarte frig.Ma imbrac gros si ies afara.pe ulita este pustiu, asa ca m-am hotarat sa imi chef prietenii afara, dar toti erau bolnavi.Ma plictiseam si nu stiam ce sa fac.Am intrebat`o pe mama daca vrea sa se joace cu mine, dar ea era ocupata.mi-a sugerat sa citesc o carte.Eu am acceptat, iar ea a scos o carte din vitrina si mi-a dat`o.Era o cart forte interesanta si ma facinat foarte mult.Am stat toata ziua si am citit cartea pana cand am terminat`o.Nici macar la masa nu ma dezlipeam de cartea aceea.Cand am terminat`o am fost trista, dar mama mi-a mai dat una si am inceput sa o citesc.Asa am petrecut eu o zi de noiembrie.Sau:
Este o zi friguroasa de noiembrie.Eu ma imbrac gros si ies afara.Toti copiii erau bucurosi pentru ca incepuse sa ninga.Si eu eram foarte bucuros, dar fetele nu prea.Pentru ca baietii le bateau cu bulgari de zapada.ne-am jucat toata ziua si spre seara s`a pun un strat de zapada destul de gros.A doua zi m isit afara si am inceput sa ne tavalim prin zapada.A fost o zi grozava de moiembrie. Funditssa?batting eyelashes