| Anonim9118 a întrebat:

Îmi explică cineva cum o baterie de Nichel 63 se va transforma in una de cupru după 50 de ani? Din câte știu Nichel e Nichel și Cupru e Cupru sau bateria e una Ni-Cu așa cum era cele din 94' Ni-MH? Îmi explică cineva care e treabă cu bateria care va dura 50 de ani și care după 50 de ani se va transforma in Cupru? https://youtu.be/Ib9px05jc20?si=7uzhTT-CvD27pGzr?

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Https://ro.frwiki.wiki/wiki/Nickel_63

| doctorandus a răspuns:

Nichel radioactiv, se dezintegreaza.

| Anonim9118 explică (pentru doctorandus):

Și de rămâne cupru după dezintegrarea nichel?

| relian a răspuns (pentru Anonim9118):

De ce ramane curpru dupa? Pt ca nikel se dezintegreaza, adica pierde electroni, parte din nucelu, nu mai are cum ramane tot nikel.

Asa cum prin fuziune, din 2 atomi de acelasi fel obtii un alt atom, la fel se intimmpla si prin dezintegrare, pierde parti din el si nu mai are cum sa ramana la fel.

E vorba de chimie, trebuie sa stii ce sste atomul ce contine, ce se intampla cand pierde electroni, proton etc.

Dar prin dezintegrarea nikel nu ramane curpu, ramane isotop de cupru care este stabil si nu-i radioactiv.

Isotopii is elemente care au in nucelu nr diferit de neutroni, comparativ cu protoni, cred, spre ca nu ma insel.

| Anonim9118 explică (pentru relian):

Și eu fac chimie dar nichelul e nichel Ni și cupru e cupru Cu is 2 elemente total diferite e că și cum ai spune că din lapte poți obține apă

| relian a răspuns (pentru Anonim9118):

Exact asa se intampla, din lapte poti obtine apa, simplu. Laptele sta un timp in care pierde din componente, si ramane doar apa laughing restul ce mai contine laptele s-a dus, s-a facut energie si a disparut.

Daca faci chimie, atunci cum spui ca Ni e nichel si Cu e cupru? Is 2 elemente diferite, dar care is facute din aceleasi componente, adica electroni, protoni si neutroni, ce difera e numarul acestor componente.
Cind un element, atom, zii cum doresti, pierde sau accepta materiale de la alti atomi, is schimba structura.
Daca amesteci vin cu apa, o sa ai alt produs - sprit laughing asta ca exemplu pentru a vedea ca se obtine altceva.

Daca ai 1 litru de lapte si un alt litru de lapte, amesteci si obtii ce? Obtii altceva, ma refer ca forma, ceva mai mare, dar ca si componente tot lapte ramane, doar ca e cantitate mai mare, ia o alta forma, are o masa mai mare si asa mai departe, alte proprietati, fierbe mai greu, e cantitate mai mare si tot asa.

Toate elementele din sistemul periodic asa au aparut, prin fuziune, plecind de la un singur element si anume Hidrogen, tot ce vedem noi astazi are la baza doar hidrogenul, dar noi vedem o multitudine de alte elemente.

La fel este si viata, are la baza ADN, dar conteaza cantitatea si modul cum legi aceste componente.

Cum am spus din lapte obtii apa, daca elimini din lapte apa, ori restul ce mai are, pentru ca latele are apa si alte ingrediente. Acele ingredinete prin radioactivitate, se pierd, se transforma in energie, la urma te trezesti doar cu apa.