Logistica este gestioarea tuturor marfurilor si resurselor auxiliare, necesare unui activitati.
De exemplu, pentru livrarea unei marfuri de la producator la beneficiar sunt necesare o serie de lucruri suplimentare care trebuie organizate, auxiliar:
- angajarea unui mijloc de transport
- incarcarea marfurilor in masina
- asigurarea supravegherii /pazei pe parcurs (daca e necesar)
- asigurarea traseelor si parcarilor cand e necesar
- asigurarea personalului necesar + rezervare de mese si cazare
- asigurarea combustibilului necesar transportului
- toate celalalte activitati si materiale necesare asigurate, dupa caz.
Logistica este managementul (gestionarea) fluxului de mărfuri între punctul de origine și punctul de destinație, în scopul de a satisface cerințele clienților sau ale corporațiilor.
Logistica este managementul (gestionarea) fluxului de mărfuri între punctul de origine și punctul de destinație, în scopul de a satisface cerințele clienților sau ale corporațiilor. Aceasta se ocupă de-a lungul producției și desfacerii (furnizării) cu organizarea, reglarea, prezentarea (punerea la dispoziție), și optimizarea proceselor de trafic de informații, de mijloace financiare, de energie, de bunuri și de personal. „Logistica înseamnă să ai obiectul potrivit, la locul potrivit, în momentul potrivit" Logistics World. Procesul care asigură un flux coerent și neîntrerupt al produselor și serviciilor de la furnizorii organizației, ținând cont de procesele din interiorul organizației, până la clienții finali. Procesul de logistică se ocupă de operațiuni și resurse din domeniile: - aprovizionare; - achiziții; - stocuri; - depozite; - transport; - servicii clienți; etc.
Nu doar la marfuri, ci la organizarea al orice fel de opertiuni.
Alte exemple ar putea fi: pregatirea unei caravane cu care sa se traverseze un desert in timp de 40 zile sau
mobilizarea unei trupe de armata la un loc anume si chiar mentinerea in acel loc.