Orice substanta este alcatuita din ioni negativi si pozitivi. Ph reprezinta cantitatea de ioni existenti intr-o substanta. De aceea se zice Ph negativ, neutru sau pozitiv. In acest fel substantele se impart in acizi (-), netre si baze(+). Acizii se pot neutraliza cu bazele.
Scuze vroiam sa dau al cuiva asta;))
asta e pentru tine V
http://ro.wikipedia.org/wiki/PH
http://www.labor-soft.ro/......teorie.htm
Prin Ph se indica cat de acida sau de bazica este o substanta.El se reprezinta prin valori de la 1 la 14, 1 insemnand foarte acid, iar 14, foarte bazic(adica nu este acid deloc)
Toate substantele care au ph de la 1 la 7 sunt acide si atunci cand se denumesc au cuvantul,, acid"inainte(de ex otetul de bucatarie este un acid pentru ca in chimie se numeste acid acetic), iar in chimie au gruparea -COOH(CH3-Cooh=acid acetic) sau H(de ex HCl=acid clorhidric)
Apa este o substanta neutra pentru ca se afla la jumatatea dintre 1 si 14, adica pe 7(deci 7 indica neutralitatea).Apa(H-OH sau H2O,tot aia e)este neutra pentru ca are atat grupare bazica(OH) cat si acida (H) care se neutralizeaza reciproc.
Substantele bazice au Ph de la 7 la 14, in functie de bazicitatea lor(cele foarte bazice au Ph aproape de 14, iar cele mai neutre au spre 7), iar in chimie au in structura lor gruparea -OH.
Bună.
Concentraţia ionilor de hidrogen dintr-o soluţie este cunoscută sub numele de pH. Oamenii de ştiinţă folosesc scala pH pentru a măsura aciditatea şi alcalinitatea. Pe scala pH, o soluţie cu un pH mai mic decât 7 este acidă, iar o soluţie cu un pH mai mare decât 7 este alcalină. Apa este neutră, având un pH de 7; pH-ul unei soluţii poate fi măsurat cu ajutorul alteia sau al unei hârtii indicatoare universale, care îşi schimbă culoarea în funcţie de natura substanţei: acid sau bază.
Pentru determinarea ph-ului se pot folosi diverse metode cea mai cunoscuta fiind diagrama de culori.
Metode de masurare ale pH-ului : Adaugarea unui indicator de pH în solutia de analizat. Determinarea exacta a pH-ului se face prin metode combinate: utilizarea de indicatori împreuna cu metode spectrofotometrice, pentru identificarea fiecarui constituent ce influenteaza pH (culoarea indicatorului) utilizarea uni pH metru cu electrozi pH selectivi: electrodul de sticla, electrodul de hidrogen, electrodul de chinhidrona.
Sursa: http://art-zone.ro/editorial/pH_pH-ul.html
http://ro.wikipedia.org/wiki/PH
Pa, pa.
PH este prescurtarea de la "pondus hydrogenii". Notiunea a fost introdusa de catre omul de stiinta danez S.P.L. Sorensen, in anul 1909, pentru a exprima concentratii mici de ioni de hidrogen si a fost definita ca logaritmul zecimal cu semn schimbat al concentratiei ionilor de hidrogen.
Majoritatea reactiilor chimice si biologice sunt insa guvernate de activitatea ionior de hidrogen si din acest motiv definitia pH-ului s-a modificat:
Acesta definitie este in stransa legatura cu definitia operationala a pH-ului, care se exprima in mod curent prin folosirea unui electrod normal de hidrogen si a solutiilor tampon standardizate, conform recomandarilor IUPAC.
Sper ca am fost de folos!:X
anonim_4396 întreabă:
Sjhxjcks întreabă: