| Anonimity a întrebat:

Imi explicati si mie va rog cele 3 forme de la conditional, in engleza? Am lucrare maine si de la profesoara nu intelege nimeni nimic. Dau funda, multumesc anticipat

1 răspuns:
| LaviChu a răspuns:

Sper ca te-ai descurcat laughing
Sunt 4 forme daca iei in considerare si Zero Conditional care se formeaza doar cu ajutorul lui Present Simplu si se foloseste pentru adevaruri, facts, exemplu: If you leave ice in the sun it melts.

First conditional (In propozitia cu IF avem present simple iar in urmatoare avem future simple)
Folosita pentru situatiile in care sunt sanse mai mari (ca ce e prezentat in If Clause) sa se intample
Exemplu: If Dan invites me, I will probabily go. (aici se intelege ca sunt sanse destul de mari ca Dan sa ma invite)

Second conditional (in propozitia cu If avem past simple iar in cealalta would do)
Folosita pentru situatiile in care sansele de a se intampla (ce e in if clause) sunt mai mici sau zero
Exemplu: If Dan invited me, I would go (sansele sunt mici ca Dan sa ma invite sau chiar inexistente)
Exemplu 2: If tomorrow was a free day, I would go ice-skating. (sansele ca maine sa fie o zi libera sunt zero, altfel as fi stiut..totusi sunt sanse minimale sa se declare pe ultima suta de metri ca va fi o zi libera)

Si Third Conditional (In propozitia cu If avem Past Perfect Simple iar in cealalta Would have done)
Folosita pentru actiuni in trecut, e prea tarziu sa schimbi ceva
Exemplu: I would have asked him to speak slowly if I hadn't understood him (L-as fi rugat sa vorbeasca mai incet/rar daca nu l-as fi inteles) - actiunea a avut deja loc, spun doar ce as fi facut intr-o situatie anume, nu o mai pot schimba
Exemplu 2: I would have learnt easier if my sister hadn't listened to music all day. (As fi invatat mai usor daca sora mea nu asculta muzica toata ziua) - tot asa. Situatie care nu poate fi schimbata