| Tina_6084 a întrebat:

Imi poate da cineva informatii despre profilul economic? Este de viitor? Ce se face la orele de practica? Multumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| z8 a răspuns:

Profilul economic iti ofera ceva cunostinte economice. Cunostintele economice sunt de viitor, tinand cont ca acum, in Era Informatiei, banii se fac si se pierd mai repede ca oricand. Profilul economic te invata cate ceva despre bani, ceea ce iti va fi folositor in orice profesie te hotaresti sa urmezi.

Un minus al profilului economic este ca scolile de profil, in general, sunt mai slabe la celelalte materii decat scolile "normale".

Un minus al profilului economic este ca, este proiectat in Era Industriala ( unde trebuia sa mergi la scoala, sa inveti bine, sa-ti iei cat mai multe diplome=> loc bun si stabil de munca=> oamenii erau multumiti ) si in consecinta te pregateste ( ca orice alta scoala ) pentru. a deveni angajat, in Era Informatiei, "siguranta locului de munca"nu mai are ce cauta in ecuatie. Daca are lumea nevoie de tine, te angajeaza, daca nu, poti sa ai cate diplome vrei, tot nu te va angaja.

Exemple de ce educatia economica este f importanta si general importanta : Fluctoatia pietei este condusa de 2 sentimente : lacomia si teama. In 2007-2008 majoritatea oamenilor au fost condusi de lacomia unor castiguri "sigure"si au inceput sa construiasca fara noima si fara nr. Neavand inteligenta economica, nu si-au dat ca cererea pentru. acele locuinte fusese depasita de multa. Acum bine-nteles, este oferta, dar nu-i cerere. Cei ce sunt inteligenti si informati economic, castiga din orice schimbare. Ca-i boom sau bust economic.

Alt exemplu in care inteligenta financiara e f importanta : Creditele cu rata anuala a dobanzii : Cati au stat si-au calculat cat vor da in total la sfarsit? Daca si-au calculat, si un multe cazuri, acea suma era de 2-3 ori mai mare, ar fi trebuit sa se aprinda niste beculete.

alt exemplu : Persoanele ce merg la cat mai "sigur "posibil si-si depoziteaza banii in cea mai de renume banca, obtinand o dobanda de sa zicem 6%. Putini stiu ca aceea e dobanda nominala, nu dobanda reala. Peste un an, la scadenta, primesti cu 6% mai mult, da nu poti cumpara cu 6% mai mult de banii aceia, din cauza inflatiei. Poti cumpara cu 2-3 % mai mult.

etcccccccccccccccccc. Bafta!

1 răspuns:
Janina
| Janina a răspuns:

Am terminat liceul economic acum 2 ani,
cand am ales liceul m-am gandit ca totusi iesi cu ceva dupa ce il termini, mai precis o diploma de "tehnician in activitati economice" in cazul meu(am terminat pe profil contabilitate)
noi practica, adica cele 2 saptamani p an nu le facem, insa e foarte buna ideea cu firmele de exercitiu si targurile de prezentare din tara si strainatate, eu m-am implicat si mi-a facut placere.

dupa clasa a 10-a ai posibilitatea sa optezi pentru ce profil doresti, cand eram eu am ales intre contabilitate, turism si alimentatie pubilica.