"Iliada" şi "Odiseea" sînt două superbe poeme în versuri,( există ediţii în limba română şi în proză) aparţinînd poetului grec(aed) Homer, pare-se a fi fost orb, care în "Iliada" ne aduce la cunoştinţă povestea războiului dintre anticii greci şi troieni, în faţa cetăţii Troia.( întîmplare cunoscută şi sub numele de războiul troian); "Odiseea" povesteşte întîmplările petrecute vreme de zece ani de către Ulise (Odiseu), unul din eroii de la Troia, în drumul său către întoarcerea acasă, în Ithaca, acolo unde îl aştepta de aproape 20 de ani credincioasa sa soţie Penelopa. fiul său Telemac şi tatăl său Laerte.
Legendele Olimpului este o excepţională carte realizată de scriitorul român Alexandru Mitru, o prelucrare narativă după lucrarea de excepţie care a fost cea intitulată "Legendele şi miturile Greciei antice" a istoricului şi cercetătorului rus Nikolai Albertovici KUN (1877 - 1940). Ambele lucrări se constituie în povestirea principalelor fapte de vitejie ale marilor eroi ai antichităţii elene( Hercule, Teseu, Iason, Orfeu, Perseu, şi alţii) îmbinate cu lupta lor contra unor gigantice animale fabuloase, precum şi contribuţia zeilor în ajutarea sau împotrivirea acestora în scopurile lor.
Toate trei lucrările sînt EXCEPŢIONALE, eroii, zeii, faptele acestora constituindu-se chiar şi astăzi în veritabile exemple de viaţă, iar unele cuvinte şi expresii din aceste cărţi constituind veritabile exemple de cultură şi înţelepciune.
Cel care nu citeşte aceste trei cărţi se poate spune că a copilărit degeaba iar bagajul său de cunoştinţe e mai sărac cu cel puţin un sfert din tot ce va învăţa în viaţa sa.
Am citit legendele Olimpului ale lui Mitrut.Dar vroiam ceva mai dezvoltat de aceea intrebam care ar fi diferenta dintre acestea si Iliada si Odiseea. PS: Crezi ca pot gazi la vreo librarie din Bucuresti lucrarea lui Nikolai Albertovici?
Dragă prietene, numele autorului este, corect, N.A.KUN, acel Albertovici, obligatoriu în scrierea numelui complet al unui cetăţean rus, este un patronimic ( fiul lui Albert). cum ar fi la noi Vasile Ion ( numele tatălui ) Popescu.
Cît despre faptul dacă o găseşti sau nu, asta nu aş putea să fiu sigur. Eu am citit-o în urmă cu peste 55 de ani. Într-o bibliotecă de valoare în mod precis o găseşti. De asemenea în mod sigur Iliada şi Odiseea.
anonim_4396 întreabă:
Adi1987 întreabă: