Imi poate spune cineva din ce se da admitere la Facultatea de Medicina din Oradea dar la acolo la balneo, asistenta, nu la cea generala vreau detalii adica stiu ce manual si capitole dar nu stiu in capitolele precizate ce intra si ce nu (astept raspunsuri si de la cei care au dat admiterea in anii trecuti)
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
umf nu mai e ce a fost si nu sunt sigur daca a fost ce pretinde ca a fost, inainte innbalotau in ei materie acuma se chinuie sa o inbaloteze minte nau, sa intri la umf este a dracu de greu, sunt locuri putine si destui doritori fii de medici de primari care desi is bata au note de noua si mai iau si bursa de is pe locurile fara taxa si tu care muncesti tragi pentru un cinci, nu e usor sa intri dar daca inveti muult de tot o sa reusesti dar sa te apuci cu o luna inainte si sa intri nu prea cred, nu e usor sa inti cand ai teste la prima vedere ca la Oradea, incearca la Iasi is 980 de intrebari din care la examen cad 80 si 10 la prima vedere, iar 25 % e media la bac ai avea o sansa mai e timp o luna si doua saptamani pana la aditere, de si aici ultima medie de admitere a fost 8, 5 la cu taxa.E greu pentru ca totul e pe bani taxa e 9 000 de ron pe an si daca te tine portofelu dai 5 000 de euro si intri fara examen dar dai banii astea an de an timp de 6 ani,
Eu iti spun adevarul eu sunt la cu taxa desi ar trebui sa fiu la fara daca s-ar face o triere corecta de cineva strain de UMF, am note de 6, 5, 8 o restanta care o scot acuma din anul 1, asta e umf adevarat daca nu ai cunostinte, de am rapandule in grupa da rapandule se intind cu totii si cu profi mie sila sa o zic dar asa e, si au 9 si is la fara taxa is cizma nu stiu nica asta o sa se vada la rezidentiat acolo e bataia si crede-ma ca chiar sun anonimat lumea in umf e mica si se afla cu cat cad rapandulele astea 2, 1, 5, 4, 3 de rasu lumii, e greu sa intri doar daca nu esti rrom fara sa te jignesc dar sunt locuri speciale pentru ei s-a intrat cu 7, 18 la ei ( fara taxa toti 6 ani indiferent de medie statu plateste ) si in toamna s-a intrat si cu 4.5 ca de ramanea locu neocupat, e greu daca-ti arat cartea de admitere din 2009 te sperii ce e acolo vrajeala ca e anatomie de clasa a unspea nu tine e anatomie de nivel universitar!,
Nu tiai pus intebarea asa simpla cum dracu sunt de iau la admitere 9, 80, pai iti zic eu is prosti ciocan asta am vazut in primul semestru de UMF cand veneau se uitau ca muta la pla si nu intelegeau nimica si ii intrebai ma cu cat ai intrt cu 9, 6 si is la fara taxa ei la examene surpriza note de 8, 9 cum dracu?!, iti zic eu mi-a zis si mie un amic cum a intrat el, a dat 2000 Euro si a avut grila dinainte cu o zi! si cede-ma 80 % din locuri asa is ocupate sa vezi ce-au facut nemercinii! is prea multe cereri sa fraudeze examenu si au bagat taxa de 20 000 pe an si intri fara examen! FARA EXAMEN si ce tie 9000 ca atata au facut taxa! si ce tie dublu! deci anul trecut 2013 la UMF Bucuresti au fost prea multe cereri de fraudare si au fost 18 intrebari gresite, deci daca faceai intrebarea buna era considerata de ei gresita cum dacu au stiut aia care au intrat varianta buna da gresita! e la mineta prostului, multi se lasa ca nau bani si eu debea o platesc sta maimea in Italia si ma ajuta ca de alta cu salaru de aici canci medicina!, de doar na dar e greu si sa vezi cati africati, italieni, spanioli vin sa faca medicina la noi ii vezi in cas in grupa cu tine si nu stiu romaneste! si trec examenele cum dracu! deci s-a umplut UMF de ciori din occident care la ei in tara nu erau nici asistenti nu viitori medici! deci sa vezi cati is te speriii! intati fara examen pe 5 000 de euro la ei in tara medicina pe un an e 100 000 de euro da cine sa inteleaga vin la noi cu crdu si iau examenu de 5 000 de euro e un rahat! asta e umf din pacate nu vreau sa te descurajez dar e jale!
Stiu ca e multumesc totusi pentru sinceritate decat altii care zic ca e totul cu lapte si miere dar oricum in aceeasi situatie sunt si eu nu as avea de unde sa platesc daca intru cu taxasi de aia ma gandeam sa merg aici in Oradea pentru ca se zice ca faculta e mai proasta si ca nu e asa mare concurenta e mai prost vazuta se zice ca nu se face carte desi stiu ca si pe la noi pe centru vezi plin de negrotei, africani si ce mai stiu eu ce corcituri de oameni de care nu iai mai auzit pana atunci dar la ce faculta esti de e asa mare batalia? bine si aici e dar parca totusi nu in halul ala , sau oare chiar e?
La UMF Generala, eu am intrat la Iasi petru ca in 2009 asta a fost singura optiune pentru a putea sa devin ceia ce visam a fi lapte si miere. Spui ca Oradea e vazuta prost eu te intreb un lucru ai permis? e important unde faci scoala auto sau daca iei permisu ( e discutabil ca se ia numa cu spaga si ala ) dar asa suna mai bine e important unde faci scoala sau sa stii sa conduci dupa aia, intr-o facultate mai mica e ok pentru ca esti relaxat adica inveti ceva ei au interes sa tina de tine di din punct de vedere material dar si pentru a persevera ca institurie sa stii ca mai degraba faci carte acolo decat in Iasi , bafta daca tu vrei vrei reusi , chiar daca se pune camp minat in fata incet si sigur :p sa nu te sperii de nebunii pe care o sai intalnesti in UMF toate trec ca toti termina pana la urma dar adevarata valoare se arata pe sectie unde esti si ce stii sa faci in in UMF, umf e. doar un loc unde iti formezi viziunea iar practica te face medic ce tu ai invatat sa conduci doar spunandu-ti cineva cum se conduce ,
Da asa e, bine pe mine intotdeuna m-a interesat chestia asta cu doctoriceala numai ca dupa ce am crescut si am vazut cate osbtacole sunt m-am mai calmat, acum eu la un moment dat am zis ca nu ma duc aici ca nu prea e meserie de fete si ma gandeam sa imi caut ceva mai girly, baiu a venit cand am constiewntizat ca in tara asta nicmic nu e de viitor numai daca ai cunostinte si nimeni nu iti garanteaza ca daca faci aia sau cealalta o sa itti gasesti un locde munca unde macar o sa poti sa iti casatigi nenorocita aia de coaja de paine
Sa-ti dau un exemplu Facultatea de medicina Dunarea Galati a scos anul asta prima generatie de medici deci are 6 ani de la infiintare si culmea bucuriei si performantei toti au luat rezidentiatu si au prins locuri bune chirurgie ortopedie, chirirgie vasculara si un post de top neurochirurgie spre rusinea marilor facultati deci unde s-a facut carte pentru ca profesotii aia au inteles ca trebuie sa se dedice sa-ti faca un nume si sa ii ajute si unde is lichelele., TOTI AU LUAT REZIDENTIATU TOTI alte facultati au cazut pe capete cu note de toata jena 3, 5, 2 jale si ce daca e noua facultatea au aceleasi drepturi ca si ceilalti deci nu conteaza unde inveti conteaza sa termini si sa-ti faci treaba bine.
Eu spun sa incerci, sa dai examen la Oradea ca ai sa traiesti toata viata cu sentimentul ala naspa ca macar nai incercat, ia si suna-i maine intereseaza-te ce trebuie sa pune mana si invata ca mai e timp daca te dedici o luna jumate pentru asta ca admiterea iti spun sigur e pe 23. 07. 2014 ca e in aceiasi zi la toate ai sanse mari sa intri. Pune mana si invata temeinic chiar daca e greu nu uita ca totusi e medicina dupa mine e singura facultate care dupa ce o termini iti ofera un post de munca daca nu ca medic sigur gasesti ca farmacist si au salarii bune si ei cam pe la 1600 in sus. Incearca din cate stiu la Oradea nu e chiar asa negru dracu s-a intrat si cu medii mici. Dar pe langa asta inscriete si la mai multe facultati care se intra doar pe baza de dosar sa ai undeva un loc sigur de preferat pe trei ani ca trece repede , o sa fie bine. Si da du-te si incearca daca intri te-ai scos bucurie mare, ia un manual de anatomie si invata esentialul nu te baga in detalii, eu ma uit acuma sa vad cum e la oradea admiterea si revin sa-ti zic ,
Da,probabil ca am sa incerc desi 10 ani din viata pot sa consider ca ii pierd,sper ca nu degeaba, dar ceea ce ma revolta cel mai mult e ca si la noi s-a afisat materia din ce sa da admitere dar asa. cu ghiceala daca crezi ca aia si ai avut noroc bine daca nu, nu stiu, oricum am sa mai intrebare si pe altii sa vad ce zic, oricum acum is stresata ca mai intai de toate bacul, apoi...
Da la noi e in 28 admiterea si am si manualul de bio luat numai sa termin cu bacul si apoi am 3 saptamani sa invat, numai ca mi asa ca nu intru la fara taxa sau cel mai rau e ca acolo din capitolele alea nu stiu ce se exclude si ce nu e vag precizat.
Am uitat complet de bac, e chiar naspa asta e un obstacol mare, la ce dai bac? ma uit la FMF Oradea ca asa-i zic ei nu UMF, da e abstract din ce se da spun doar ca e chimie sau bilologie si e de a unspea api daca e ca si la Iasi materia de a unspea valeu, aia e materie de universitate nu de clasa a unspea pentru ca se baga in detalii care le stapanesti ca medic nu in clasa a unspea, am mari indoeli in privinta admiterii si sunt sigur ca 70 % deja is aranjate , ca si la popi 50 % e bacu 50 % din ce iti zic ei sa te uiti api scrii de toti sfintii si tot nu inti ca is a lor sa vezi ce mafie e acolo te sperii, mie mie sila ma tem de cel de sus ei nu, ce Iuda a cerut maruntis 30 de arginti astea te jupoaie! si cine is eu si cine e Dumnezeu Iuda la vandut pe 30 de arginti astea iti iau si pielea doamne iarta-ma dar asa e se da spaga sa intri sapga sa treci si spaga sa-ti dea parohie si asa e peste tot o parohie e 10 000 de euro pe un deal ceva un catun si salariile lor luna de luna se duc la ala mare ai de curu lor is tinuti in zgarda rau nu-ti zic de politie ca si acolo admiterea la academie e 10 000 de euro si pana ajungi caraliu in vreun sat mult ai de carat ce uncamiu a dat in 2002, 3000 dolari sa intre la pompieri acuma e 7000 de euro un post e jale, dar cred ca ai o sansa sa intri la taxa eu iti dau un sfat invata pentru bac trage tare si daca o sa fie medicina bine daca nu fa o facultate de 3 ani cas garla sau de 4 dar inscriete sa prinzi ceva ca se gaseste ceva pana la urma nu fa prostia sa te duci in alt oras pentru facultate e o prostie te rupe de bani chirie mancare cazare oho sub 250 de euro nu iesi asa esti acasa e altceva , daca reusesti la medicina normal ca te duci dar na, poti sa faci un an undeva si daca vrei te pregatesti bine si dai admitere in fiecare an la medicina nu stii de unde sare iepurele :p, oricum daca inveti un an cate o ora jumate pentru medicina cand ajungi acolo te descurci de minune doar aprofundezi
Da,na,oricum multumesc ca-ti pierdu-si vremea pe aici, eu ma duc sa dorm ca am de invatat, nu stiu ce-oi face dar stiu ca atat de mult m-am gandit ca deja mi s-a ars creierul si tot nu si lumnata la cap, Ce sa zic Dumnezeu o sa faca ceva si de capul meu, da mi-oi baga dosarul la mai multe si apoi oi vedea ce va fi.
Oricum nu vreau sa merg de acasa ca n-am cum si nici n-are rost, multumesc pentru sfaturi, oricum parca mi-ai mai dat asa putina speranta pe langa disperarea asta a mea, noapte buna
Noapte buna, va fi bine relaxeaza-te viata e faina si oricum orice faci va fi bine, important e sa termini ceva ca de foame nu moare nimenea cei drept se traieste greu dar se traieste :p,
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (18.218.153.50) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro