Întrebare recomandată | Hijacker a întrebat:

Imi puteti da cateva sfaturi pentru clasa a 8-a va rog?

Răspuns Câştigător
| VladConstantin20 a răspuns:

Bună!
În primul rând, să nu te lași păcălit de timp. Gen, începe anul și îți zici „pff, mai am atâta timp să învăț". Să fii atent la ore și să înveți de la început. Cumpără culegeri de teste pentru clasa a VIII-a ca să te pregătești pentru Evaluarea Națională. Fă tot posibilul să ai note cât mai mari, pentru că te ajută la medie în cazul în care o dai în bară la examene. Nu te pune cu profii și nu-i întoarce împotriva ta în ultimul an. Pregătește-ți temele și lecțiile la orice materie, ca să nu mai zic să fii pregătit pentru teste și teze. Eventual, poți face meditații la română și/sau matematică, depinde la care crezi că nu ești mai bun și vrei să fii pregătit la examen, poți face la amândouă să perfecționezi și materia la care ai un atu, considerând că ai posibilitățile financiare să faci meditații. La început poate nu vei realiza că ești într-adevăr în clasa a VIII-a, însă din semestrul al II-lea îți vei da seama. De aceea te-am sfătuit să începi tare încă de la început, nu lăsa timpul să treacă degeaba sau te vei trezi că nu știi ce să faci prin ultimele luni.
Acum, despre colegi și relațiile cu ei. Fă aproape orice vrei, numai nu te certa cu ei. Este oribil să termini școala generală și să rămâi certat cu niște oameni cu care ai fost opt ani de zile, totuși. Nu căuta ceartă tu și dacă o caută ei, evit-o. Încearcă să te înțelegi cât mai bine cu toți (asta nu înseamnă să-i lingușești sau altceva). Fii tu însuți, socializează (asta se poate aplica și în clasa a IX-a). Nu lăsa stresul examenelor să te deprime sau să-ți ocupe timpul în totalitate. Clasa a VIII-a e poate cea mai frumoasă din școala generală. Petrece timpul cu colegii în pauze cât să ai amintiri tot mai multe și mai plăcute. La banchet să nu lași nimic să îți strice ziua, aceea e cea mai frumoasă zi, respectiv, seară. Să nu stai degeaba, dansează și simte-te bine pe tot parcursul acestuia! Apoi să nu te lași pe tânjală. Mulți au tendința ca după banchet să nu mai aibă chef de învățat. Să nu faci prostia asta! Există viață și după banchet! E cel mai important să lucrezi cu câteva săptămâni înainte de Evaluare ca să recapitulezi și să mai lucrezi chestii la care nu ești sigur. Cu două zile sau una înainte de începerea examenelor, oprește-te! Nu mai fă nimic! Dacă nu ai învățat până atunci, e inutil s-o faci în ultimele zile. Porcul nu se îngrașă în Ajun. Iar dacă ai învățat și ai lucrat tot anul, n-o mai fă în ultimele două zile, căci stresul te va cuprinde și s-ar putea să uiți tot. Nu vrei asta, nu? În zilele alea relaxează-te și ieși afară. Dormi cât mai bine în clasa a VIII-a și eventual poți lua și suplimente care să te ajute cu memorarea (gen Memo Plus). În zilele examenelor nu te impacienta, mergi acolo cu optimism oricât de mult îți vine să spui „voi lua 4, n-am să fac nimic, nu știu nimic!". Nu! Mergi cu încredere în forțele tale, citește cerințele de mai multe ori și apucă-te să faci mai întâi ceea ce ești sigur că știi. Dacă te apuci de subiectul al III-lea ca să îți iei de o grijă s-ar putea să intri în criză de timp și să nu știi când să le mai faci pe celelalte două. Și, presupunând că le-ai face, ai greși mai mult decât ai dori. La fel, fii foarte atent și la subiectul I. N-o lua că „apff, e subiectul I, sigur e ușor" și în 5 minute să-l rezolvi. Verifică fiecare răspuns de două ori înainte să îl treci pe foaia de examen, să nu faci prostia să scrii mai întâi pe foaia de examen. Folosește ciorna, verifică ce-ai făcut, apoi dacă ești sigur trece pe foaia oficială. Nu-ți fie teamă la matematică să treci orice pe foaie. Dacă e greșit, nu-ți va puncta, dar nu-ți va scădea din punctajul acumulat de alte exerciții. Scrie orice, chiar dacă la început ai avut altă idee apoi ți-a venit una mai bună de care ești sigur, s-ar putea ca prima să fi fost cea corectă, chiar dacă nu pare. Scrie aproape tot dacă n-ai nicio idee. Și simplele formule sunt punctate. Să ai apă cu tine, două creioane ascuțite bine, două pixuri, o riglă, o ascuțitoare și o radieră. Nu-ți lua mai bine telefonul cu tine. Dacă îl iei, închide-l (nu-l da pe vibrații, închide-l!). Nu încerca să copiezi, dacă ai luat 4 măcar știi că ai luat pe spinarea ta, la fel și dacă ai luat 10. Te bucuri mai mult când știi că e munca ta. Când ieși de la examen nu zi iar „n-am făcut nimic, voi lua notă mică, n-o să intru unde vreau!". Încearcă să fii cât mai pozitiv și gândește la rece. Vei vedea că toate vor fi răsplătite după meritele tale. Și, după ce ai aflat rezultatele, simte-te liber, vacanța e a ta! O bine-meritată vacanță după un an intens de studiu. Îți pot spune și câte ceva pentru clasa a IX-a: fii sociabil cu toată lumea (va fi în avantajul tău), cunoaște cât mai multă lume, fă o primă-impresie bună atât profesorilor cât și colegilor și te avertizez că dacă vei crede că clasa a VIII-a a fost grea, ei bine te înșeli. La liceu e mult mai greu, deci fii pregătit, îți vei dori înapoi la generală. Și păstrează contactul și cu vechii colegi, e păcat să rupi legăturile cu ei doar pentru că ai intrat la liceu.
Astea fiind spuse, sper că te-am ajutat, eu trec în a X-a și îți zic din experiențe personale și din ce am fost și eu sfătuit să fac dar n-am făcut tot și unele lucruri încă le regret, deci e bine să te ții de ceea ce-am zis și nu uita să trăiești la maxim clasa a VIII-a, e frumoasă și îți va fi cât de cât dor de ea, chiar dacă vei zice „abia aștept să termin!".
Mult succes îți doresc!

9 răspunsuri:
| Idc12345 a răspuns:

Sa inveti, logic, nu?

| Musique a răspuns:

Să fi atent/ă la ore, vei avea mare nevoie pentru examene. (chiar dacă vor fi mai ușoare față de anii trecuți)
Baftă!

| fadnox a răspuns:

Citeste Baltagul

| TizZu15 a răspuns:

Sa inveti multhappywinking

| AmanoYuno a răspuns:

Trage tare.scoate cea mai mare medie din 5-8.e o clasa tare usoarA dar multi o cred grea din cauza examenului

| Gabbriell a răspuns:

Sa nu bei, sa nu fumezi, alegeti bine anturajul.
Incearca sa fi bun cu toti ca si tie la randul tau sa-ti fie bine.

| 9988 a răspuns:

Sa pui burta pe carte ca anul viitor dai examene!

| 2Dragos2 a răspuns:

Incearca sa te axezi mai mult pe romana si matematica dar sa nu neglijezi celelalte materii

| CSIISC a răspuns:

Invata dai capacitatealaughing