| fakesmile a întrebat:

Imi puteti spune o intrebare din gramatica foarte grea, care ar putea incurca chiar si un profesor?

5 răspunsuri:
| ralucaralu a răspuns:

Interesenta partea cu:marea si mica majoritate..nu m-as fi ganditlaughing..multi profesori spun astalaughing..referitor la intrebare..sincer nu stiu...

| Leea1234 a răspuns:

De gramatica...nu-mi "vine" nici una acum!
in schimb am sa-ti spun o greseala de exprimare, pe care din pacate o folosec multi jurnalisti...si din cate stiu eu ei ar trebui sa aiba o exprimare corecta...impecabila!
auzim des..."marea majoritate a oamenilor erau de acord..."
cum adica "marea majoritate"!
ce exista si "mica majoritate"?
din cate stiu eu cand vorbesti despre "majoritate"te referi la mai mult de jumatate ...nu?
sau ma insel eu?

| cîrne a răspuns:

"e atat de destept, incat misca muntii din loc"(scuza-mi cacofonia). vreau sa analizezi morfo-sintactic sintagma "atat de". si inca o intrebare daca vrei:e corecta propozitia "era odata o fata si un baiat"? astept raspunsul tau.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Era in piata la lume, de te minunai! Analizeaza sintactic si morfologic subiectul!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"marea majoritate"; mi se pare corecta expresia... e aceeasi chestie cu "inaltul cerului" iar daca e sa vorbim procentual, majoritatea oilor albe care reprezinta 87%din totalul oilor, este mai mare decat majoritatea decat majoritatea gainilor ouatoare, care reprezinta doar 45%din totalul gainilor. Deci o majoritaea poate fi mai mare sau mai mica.