Păi tu nu știi că Bucureștiul era cunoscut sub numele de "Micul Paris"?
Numai că între timp Parisul a avut grijă să rămână Paris, iar Bucureștiul a avut grijă să-și distrugă arhitectura și cultura care-l făceau "Micul Paris".
Paris vs București. Șobolani vezi și la Paris. Șobolani vezi și la București.
Apoi persoane dubioase vezi și în București ( cartier Rahova, Ferentari, Gara de Nord), persoane dubioase de origine română vezi și în Paris la ciordit, cerșit, tâlhărit.
În gara de nord am fost de peste 10x în decurs de 1 an. Anul trecut, respectiv anul acesta. Doua nopți le-am și stat prin gara pentru ca am pierdut ultimul tren către Brașov. La 2 noaptea mergeam sa ma plimb pe peronul cutare si admiram șobolanii cum se plimbau pe acolo. Erau foarte mulți.
Altădată când am rămas în gara, frigul m-a refugiat în sala de așteptare CFR. Eu nu circul cu CFR, doar cu Regio Călători. Dar sala cfr a fost bună ca izolare de frig. In sala de așteptare am admirat paznicii care dădeau afara un bătrân care a îndrăznit sa ii atragă atenția unuia dintre paznici ca dormea în fund, pe scaun. L-au dat afara pentru ca nu avea bilet ( de asemenea, ca nici eu nu aveam bilet). Dar pe mine nu m-a dat nimeni afara, pe acele persoane de etnie care stăteau întinse pe bănci și dormeau nu i-a dat nimeni afara. Cei care ascultau manele la boxa portabila nu i-a dat nimeni afara.
Nici de București nu sunt străin, ca oraș. Anul trecut am fost in București, chiar si cazat câteva zile. Nu exista parc in București pe care sa nu il fi vizitat eu, pana la parcul natural Văcărești sau Gradina Botanică și parc din Buftea, Chitila, Mogoșoaia, Voluntari sau plimbare prin Bragadiru și Clinceni. Aici am cautat un parc care, conf. Google Maps, exista în Bragadiru. La fata locului am găsit decât buruieni. Pentru Bragadiru am ajuns cu un autobuz care m-a lăsat în Clienceni si de aici pe jos. Nu a fost rău, mie oricum îmi place sa ma aventurez în necunoscut. Dar ca oraș, București si regia autonomă? Horror! Mai ales vara! Prima data când am ajuns la București in scop turistic, am rămas o singura zi și am mers atunci 35 km pe jos in 8h. Din gara, pana în gara, in buclă cu 11 parcuri vizitate. Am făcut asta vrând sa evit regia autonomă, dar ca rezultat m-am ales cu răni la picioare și nu am simțit decât atunci când am coborât din tren, la Brașov.
În următoarele vizite în București am făcut abonament la regie si mers pana și cu tramvaiul. După ani în care nu am mai urcat într-unul. A fost interesantă infrastructura veche, mai ales tramvaiul 5 care zici ca avea rotile pătrate.
Cu cativa ani în urma am fost și la Paris unde am întâlnit multe gunoaie, șobolani care umblau chiar și ziua și romani de ai mei colorați la piele care se uitau la genți și buzunare. Sau alții care erau la cerșit
Diferențe între ele? Doar ca în București nu am văzut șobolani umblând ziua. Ca nu am stat atât de atent pe obiecte si buzunare ca sa nu fiu furat, cum s-a întâmplat la Paris. Gunoaie nici chiar asa cum am găsit la Paris. Iar ce tine de colorați? Rahova și Ferentari plecați la ciordit sau cerșit la Paris.
alexcatalin13 întreabă: