1. Nu iti micsoreaza nimeni notele daca tu chiar esti de nota respectiva. Trebuie sa dovedesti ca esti buna si ca meriti 10, 9, 8, 7 pe propriile tale cunostinte, iar pentru ca esti noua cine stie. poate o sa ai si un avantaj inaintea colegilor tai .
2. Ai invatat la tara pana acum, da-ti seama ca notele sunt mai maricele decat cele pe care le meriti, si probabil esti constienta de asta, pentru ca intotdeauna a fost asa : cei de la tara avantajati la medii decat cei de la oras.
3. Daca ti se micsoreaza notele nu e din cauza profesorilor cu care o sa inveti, va fi din cauza ta..pentru ca la oras lumea e mai exigenta, iar tu daca erai de 9 la tara, poate la cerintele celor de la oras nu esti de 9...
4. Invatamantul e putin mai exigent la oras.
5. Daca inveti bine si la tara si o sa iei note mai la examene poti sa aplici la un liceu de la oras, si sa faci liceul acolo.e mai bine asa, parerea mea. Acolo ai deja un colectiv, nu risti sa ti se micsoreze mediile radical, insa examenele sunt aceleasi. Deci daca faci bine la examene si ai medii bunicele e aceeasi chestie, ai aceleasi sanse ca un copil care a invatat poate la cea mai buna scoala din orasu respectiv.
Acum... sigur ca se prea poate ca la o scoala de oras sa obtii note un picut mai mici decat cele de la scoala la care ai mers pana acum dar consider ca poate e mai bine asa! adica sa le cresti usurel, usurel pana la intrarea la liceu si astfel o sa-ti poti da seama si care sunt cerintele la "scolile de oras"! oricum faptul ca iti faci griji pentru note imi arata ca esti constiincioasa si ma gandesc, ca nu o sa fie o problema chiar asa mare sa te straduiesti un pic mai mult! eu iti doresc mult noroc si sper sa iti reuseasca tot ce-ti propui dar pana una alta vacanta placuta!
Eu zic sa mai astepti un an.E greu sa te obisnuiesti cu profesorii, cu colegii.Un an trece repede, o sa vezi! Eu nu iti recomand.
NU se v-or strica, crede-ma la tara scoala e mult mai grea ca la ors, eu am fost la oras si aveam note mari, dar la tara este mult mai greu sau prietena mea s-a mutat la oras si are medii mari dar la tara numai 5 si 6 lua.
Buna! Daca vei primi note mai mici va fi datorita tie nu al faptului ca esti noua. Sansele sa scazi la invatatura sunt 99% deoarece la tara nivelul este mai scazut dar daca vrei sa faci ceva in viata va trebui sa treci si prin faza asta mai bine acum decat mai incolo.
CordovanRaul întreabă: