Buna. Uite un exemplu pe care seu l-am compus si l-am folosit. E de clasa a VII-a, pentru o olimpiada.
-Hm, ce micuta esti!
-Ba nu. Eu sunt o floare frumoasa, inalta, pe placul tuturor.Tu nu te uiti la tine?
-Eu sunt mandria acestei gradini. Si eu sunt frumos, iar culorile mele ii inveselesc pe toti. Eu sunt viteaza si nu las pe nimeni sa se apropie de mine, sa-mi rupa frumoasele petale, datorita spinilor.
-Petalele mele au forma cum nu ai mai vazut. Culorile mele sunt calde.
-Bibe, bine. Pana la urma toate florile sunt speciale. Nu exista floare care sa fie la fel.
-Sa stii ca ai dreptate!
Sper ca te-am ajutat
P.S: Nu e neaparat sa zici caracteristicile concrete ale acestei flori(crasmarita)... Zici asa in general, ce ai vazut la o floare.
O seara buna in continuare!
Idee pentru dialog? pai sa spunem ca femeia asta gaseste la marginea padurii un trandafir si trandafirul ii spune cum a ajuns el acolo(a fost lasat de zana padurii sa vegheze oamenii puri la suflet) si pentru ca a simtit ca crasmarita(cred ca am facut cacofonie) are sufletul curat ii va darui un palat si asttfel ea nu va mai fi nevoita sa munceasca la crasmarie.Nu am o alta idee.Si poti spune ca era tanara,frumoasa cu ochii caprui caramelizati,parul balai, ca spicele in bataia vantului, cu un zambet vindecator si chip angelic.(cam bat campii stiu)OK.O seara placuta.
User252426 întreabă: