5 Epitete
>soarele inlantuit(razbeste din nou in fata norilor orbitori
>spicele dezlantuite(danseaza in bataia pletelor balaie ale campului)
>cerul imarmurit(isi deschide din nou ochii plini de lumina)
>ploile ingandurate (nu mai incearca sa stapaneasca valea)
>solul banal(licareste de flamura pomilor cu roade)
5 comparatii
>cerul adanc si limpede ca ochiul unei fecioare
>luna calda si splendida ca un atlet al zeilor
> soarele meu pus in lanturi razbeste printre nori ca un gladiator printre leii racnitori
>fluturii in explozii de culori zboara ca un curcubeu pe deasupra vaii calde
>marea involburata isi ascunde vietatile ca un pom frunzele iarna
Sunt facute de mine.; )
Sunt foarte frumoase multumesc mult char m-au ajutat
Vara fierbinte, vara coplesitoare, mirobolanta vara, pretiozitatea verii, puritatea verii - epitele
coparatii - florile sunt ca albastrul oceanelor, soarele arzator ca o minge de foc, pamantul ca o gargarita neputincoasa in fata puterii astrului solar, frumusetea coplesitoare a peisajelor de natura ca frumoasele iluzii dintr-un suflet omenesc etc.
Epitete: vara minunata, vara tarzie, vara extraordinara, vara trista, vara calda
comparatii: trece vara ca o saptamana, am stat vara asta ca in iarna, si scuze dar nu mai stiu, sper sa te ajute si sincer nu doresc funda
O seara buna
Epitete: Cerul nesfarsit
Ochii reci si goi
Pamantul pustiu si singur
Zborul pasarii e cald si moale.
Si comparatii: Soarele arde ca o minge de foc
Este rece ca zapada
"Un om inalt cat un munte alearga mai iute ca o caprioara"
Zapada asternuta ca un ocean
Epitete: caldura tremuratoare, nisip incins, distractie antediluviana (adica de dinainte de a fi lumea), vara zambitoare, vara extravaganta.
comparatii: "peste spatiul valurit curgeau umbrele norilor ca in paradis", "vara este ca o zeita dreapta sub pleoapele mele", "vara este, de asemenea, ca o senzatie care iti face ochii sa creasca si inima sa bata", "vara ma tinea cu capul in nisip ca pe un om golit de vointa", "noptile de vara se dizolvau incet ca luminile litorarului in noapte".
Despre vara sau cu vara?
EPITETE : Soare auriu,buburuza rosie,padure de smarald, valuri inspumate, perdea de arbori, ghiocel argintiu, cer limpede, zambet trist.
Comparatii : "ploaie de lumină", "raze de aur","izvoarele spun poveşti","gândăcel îmbrăcat în aur","revărsat de zori","nuferii ca nişte comori de galbeni".
:*
shadow23 întreabă: