| Magheti_Cristi_1995 a întrebat:

Imi vine sa plang de ciuda si de nervi!
zic aste deoarece:astazi un coleg foarte tampit mo enervat, si nu e prima data, e un fel de dracusorul clase, mai bine zis dracu, si mo enervat nu m-a lasat in pace si l-am batut. acu diriginta imi scade nota la purtare si nu imi convine ca eu vreau sa m-a bag la mate info ( sunt in clasa a 7-a) si sunt printre cei mai silitori elevi din clasa si clar ca nu imi convine sa imi scada nota la purtare. dar problema este ca pur si simplu s-a umplut paharu si nu mi-am controlat furia si l-am batut rau, nu i-am rupt ceva sau invinetir, cred si sper, dar frate diriginta din clasa a5-a daca facea cineva ceva nu ii facea nimic doar il zbera. si abia acu ne face ceva si exact mie. si ce nu inteleg eu ca de ce abia acum? de ce? si in al doilea rand e ca : colegul asta a venit din a 3 - a si nu se poarta nici macar sa il tolerezi, nu ai cum, iti vine sa ii rupi fata. si daca de impaci cu el a doua zi face iar. imi vine sa ma sinucid, nu mai suport! sper ca cineva sa imi raspunda cu un raspuns camd, sped. whatever this is life ( scuze daca am greseli de ortografie)

Răspuns Câştigător
| Satango a răspuns:

HeY!
Te consideri unul dintre cei mai silitori elevi din clasă, dovedește asta din toate punctele de vedere. Dă dovadă de inteligență și controlează-te. Dacă respectivul coleg are o astfel de atitudine, pur și simplu ignoră-l. Odată ce el va vedea cât ești de indiferent se va opri să interacționeze negativ cu tine. Nu trebuie să te cobori la mintea lui, poate chiar asta urmărește, să îți facă ție probleme. Încearcă să-l potolești inteligent: avertizează-l că-l vei spune dirigintei, părinților etc. Chiar să faci asta sau pur și simplu să fii total indiferent. Nu are rost să te riști pe tine și viitorul tău (educațional și nu numai) din cauza lui.
Fapta este deja comisă, faptul că l-ai bătut e o greșeală. Nu se procedează așa. Cu siguranță vei avea de sufierit pe baza asta, cu nota scăzută la purtare sau în alt mod.
Acum nu ai decât să ameliorezi situația. Fii băiat inteligent și discută cu părinții și diriginta în felul următor: cum că nu ai reușit să te controlezi, dar îți pare rău, promiți să nu se va mai repeta. Cere-ți scuze tuturor: părinților, dirigintei, directoarei (dacă este cazul) și mai ales colegului tău. Probabil ești orgolios, așa pari, dar lasă orgoliul de data asta, tot pentru tine. Ca să ieși mai ușor din această situație.
Baftă!

1 răspuns:
| leapșa a răspuns:

Mai intai calmeaza-te.
Pustiul ala nu se va schimba peste noapte de la o casapire.
Doi- evita-l pe cat de mult posibil. E evident ca vrea atentie, de fapt, moare dupa atentie. Poate are probleme acasa si stie ca la scoala se poate manifesta cum vrea, se poate descarca de tot.
Cand vezi ca vine pe langa tine sau pe langa cercul tau de prieteni, incepeti sa discutati despre altceva sau sa plecati de langa el.
E foarte evident ca-i place sa enerveze lumea, practic tu i-ai facut un favor lovindu-l. N-are educatie, n-are habar de ce-i bine si ce-i rau.