Buna.Uite raspunsul(sper sa iti fie satisfacaor):
Legenda spune că Bucureștiul a fost fondat de un oier pe nume Bucur. Conform altei variante mai probabile, București a fost întemeiat de către Mircea cel Bătrân la sfârșit de secol XIV.
În 1659, sub domnia lui Gheorghe Ghica, Bucureștiul devine capitala Țării Românești, din ordin turcesc, pentru a avea o capitala in zona de campie si aproape de Dunare, mai usor de controlat in comparatie cu Targoviste. Din acel moment se si trece la modernizarea acestuia.
Sper ca te-am ajutat si bafta la teza! Daca mai vrei informatii sa comentezi la raspunsul "mieu"! Ms.Nb.
Http://www.e-scoala.ro/geografie/bucuresti.html uite aici citeste printre randuri si o sa iti dai seama... BAFTA
Uite ce scrie in cartea mea de geografie:
,, Orasul Bucuresti, capitala tarii, are o populatie de peste 2 000 000 de locuitori. Datorita functiei sale de capitala, orasul Bucuresti este cel mai important centru politic si administrativ.In Bucuresti se afla sediile institutiilor de conducere a tariiarlamentul, Guvernul, Presedintia. Bucurestiul este principalul centru industrial, comercial si cultural al Romaniei.In Bucuresti se afla numeroase universitati, teatre, muzee.Municipiul Bucuresti este legat de restul tarii prin intermediul cailor ferate, soselelor si a cailor aeriene."
Funda?
Uite ce scrie in cartea mea de geografie:
,, Orasul Bucuresti, capitala tarii, are o populatie de peste 2 000 000 de locuitori. Datorita functiei sale de capitala, orasul Bucuresti este cel mai important centru politic si administrativ.In Bucuresti se afla sediile institutiilor de conducere a tariiarlamentul, Guvernul, Presedintia. Bucurestiul este principalul centru industrial, comercial si cultural al Romaniei.In Bucuresti se afla numeroase universitati, teatre, muzee.Municipiul Bucuresti este legat de restul tarii prin intermediul cailor ferate, soselelor si a cailor aeriene."
Funda?
LORY întreabă: