| mariaWoW a întrebat:

In carte La Medeleni volumul 1 nu am inteles ce face olguta atunci cand ramane singura la masa adica da cere o bucata de hartie un creion etc...dar nu am inteles ce era cu acea descriere mai incolo...
Funda + voturi...

Răspuns Câştigător
| BluishAngel a răspuns:

Heii.Eu citesc acum primul volum La Medeleni si am trecut de partea aceea deci te pot ajuta. Olguta a cerut o bucata de hartie, un creion si o foarfeca pentru a taia sfoara zmeului lui Danut, astfel razbunandu-se pe el.Descrierea de mai incolo face, in primul rand, referinta putin la razboiul ruso-japonez care era cica la moda pe vremea aceea.Asa ca Danut era soldatul japonez iar Olguta cel rus.Era un fel de "obicei" in casa lor, prin care Danut si Olguta isi manifestau din nou rivalitatea, avand in vedere ca japonezii au castigat.
Sper ca ai inteles. Daca nu, citeste mai departe, sigur o sa iti dai seama.Mult succes. happy:*

| mariaWoW explică (pentru BluishAngel):

Raspunsul tau mi-a facut ordine in ganduritongue

| BluishAngel a răspuns (pentru mariaWoW):

Ma bucur mult ca te-am ajutat. happytongue

5 răspunsuri:
| Florennce a răspuns:

Superb! Iti recomand sa citesti toate cele 3 volume. Sunt interesante. In al 2 lea volum este o poveste de dragoste iar al 3 lea volum ( care e cam greu ) reprezinta perioada de maturitate a lor. Bafta la citit!

p.s. cati ani ai?!

| mariaWoW explică (pentru Florennce):

13 de ce?happy

| Florennce a răspuns (pentru mariaWoW):

Vroiam sa stiu daca esti destul de mare ca sa intelegi toate filosofiile alea din al 3 lea volum. Oricum bafta la citit si tine-o tot asa.