Buna:
-Echinodermele sunt mai putin cunoscute. Din aceasta categorie fac parte castravetele de mare sau ariciul de mare.
-caracatita este un gen de moluste, al carei corp are forma unui sac
-icrecaviarul (sturion), ikura (somon), kazunoko (hering) sunt un deliciu pentru cunoscatori.
-pesti( toate aporoape toate speciile din mare)
-crab
-Crustacele si molustele
- Crevetii sunt crustacele cel mai des intalnite. Ele sunt o sursa nemaipomenita de iod, magneziu, natriu, cupru, zinc
- Homarii sunt crustacele cele mai cautate de gurmanzii din lumea intreaga
-Calmarii sunt moluste, al carui corp este prevazut cu 10 tentacule in jurul gurii.
-Midiile se gasesc pe coastele oceanelor si a marilor fixate de stanci si pietre sau sunt crescute in ferme speciale
-Stridiile sunt molustele cele mai laudate de catre gurmanzi. Supranumite « alimentul iubirii », ele au fost recunoscute inca din antichitate pentru calitatile lor afrodisiace.
Cam atat:d am zis cate ceva despre fiecare.bye pofta buna!
-Algele
-Pestii (ansoa, biban, hering, macrou, nisetru, pastrav, paltus, platica, rechin, somon, scrumbie, stiuca, sturion, ton)
-Icrele
-Echinodermele
-Crustacele si molustele
-Crabul
-Homarul
-Stridiile
-Midiile
-Caracatita
-Calmarul
-Crevetii
Echinodermele libere - Crinoidele, stelele, aricii si castravetii de mare, sunt principalele reprezentante ale unui grup de nevertebrate numite Echinoderme, cuvant care inseamna "cu pielea spinoasa".
Sunt foarte sanatoase te ajuta sa ai un corp frumos sa ai la fel si tenul sunt la fel de sanatoase ca ledumele si gustoase ca carnea