Eu cred ca fiecare pas pe care il facem ne influenteaza viata. Unii spun ca destinul ne este deja scris dar eu nu cred, eu cred ca ni-l alegem noi. Cred in Dumnezeu dar cred ca el ne-a dat liberul arbitru, ne-a lasat pe noi sa ne alegem calea pe care dorim sa o urmam.
Un cuvant mic si scurt cum este DA sau NU ne poate schimba total viata, trebuie doar sa stim cand sa le rostim.
Avem intotdeauna alegeri de facut - putem sa influentam viata noastra in bine sau rau, depinde de unde o luam la rascruci...
Oricum daca e vorba de politica - acolo putem prea putin sa influentam orice si in definitiv de un timp lumea a obosit sa mai incerce. Mult timp am mers la alegeri (democratice si libere) pentru a putea face o alegere - care sa ne reprezinte. Dar necazul a fost ca nu a contat prea mult ce am ales, ca tot noi am avut de tras, in final. Acum oamenii nu vor sa mai mearga la vot - desi eu inca ma duc pentru ca pentru dreptul meu (al femeii) la vot s-au luptat alte femei din greu.
Din istoria invatata in timpul lui Ceausescu, cat si din politica - am invatat ca e mult mai usor sa omitem cum ne-am indreptat intr-un loc sau altul decat sa recunoastem ori ca nu stim ori ca nu e de interes general - ci e dreptul catorva putini... si sus pusi.
Ori ce pas, drum sau indicator gresit poate influenta mersul unui, ceas, zi sau cursul unei vieti, asa ca uita-tiva bine incotro va indreptati pasi si pe ce cai o luati ca o singura secunda gresita poate schimba cursul mai multor vieti.
turasel întreabă:
anaadiaconu întreabă: