Aaaa acum ma prind de ce sunt 4 pisici! Ca tot cugetam eu pe aici pana am ajuns la concluzia ca erau un infinit de pisici, daca in fata fiecarei pisici statea o alta pisica.
Da, frumos formulata problema, incurca la prima vedere.
Sunt 4 pisici
Una in fiecare colt
Si fiecare vede cele trei pisici din celelalte trei colturi
Deci sunt 4
Mmm.
Depinde cum o iei
Pt. ca poate fi cate o pisica in fata fiecaror 3 pisici din fata primei pisici [daca ma intelegeti]
Sau pot fi 16 pisici.
Care. i raspunsul pana la urma?
4!pentru ca sunt patru si uneia ii vin celelalte trei pisicisper sa fi rasp corect
4 pisici (a, b, c, d). Pisica a are in fata pe b, c, d; Pisica b are in fata pe a, c, d; Pisica c are in fata pe a, b, d; Pisica d are in fata pe a, b, c.
Sunt 4 matze pentru dumnezeu alea trei pisici din fata uneia reprezinta celelalte trei colturi
doh dificil ce sa zic
Da ar putea fi la fel de bine si 12 pisici daca luam in considerare ca fiecare pisica are in fata ei pe cea din coltul opus deci trebuie sa mai adaugam doar 8 pisici la cele 4 din colturi
eu zic 12
Pf...pai nu se poate calcula dupa mine. ca ai zis "in fata fiecarei pisici" deci si in fata cele de a doua pisica mai sunt inca 3 pisici, si in fata celei de-a 3 pisica mai sunt 3 pisici s. a. m. d. acum depinde si cat de mare e incaperea
48 daca sunt in colturil din interior si zero daca sunt in colturile din exteriorfundita?
16 daca sunt in colturile din interior si 0 daca sunt in colturile din exteriorfundita?