Nici eu nu am facut latina in clasa a 8`a. Mie latina nu mi se pare deloc grea, bineinteles depinde si de experienta profesorului.Noi avem diriginta de latina si are rabdare cu noi si ne explica.Intr`a 9`a cel mai mult mi-a placut mitologia:Eneida, Odiseea, Iliada, dar nici gramatica nu e grea.Si gramatica nu te baza ca o inveti la anul, invata toate la timpul lor.ca daca nu inveti gramatica de`a 9, iti va veni greu intr`a 10`a.
Multa bafta...si daca ai nevoie de ajutor poti sa mi`l ceri
Pai in clasa a IX-a, eu imi amintesc ca am facut doar declinarile substantivului. Nu e mare branza, trebuie sa inveti niste desinente si sa fii atenta/a la etapele declinarii, stabilirea temei etc. Nu e asa greu. Bine, depinde si de profesor, eu am avut "noroc" de o profesoara... sper sa nu patesti la fel. Nici in fosta mea clasa nimeni n-a facut latina intr-a opta, dar ne-am descurcat pana la urma in liceu.
Stai linistita, probabil nici colegii tai nu vor stii mai multe ca tine. Totusi, roaga pe cineva care stie latina sa te ajute putin
Si eu am patit cam la fel. la inceput a fost greu, dar am o profesoara f buna care ne-a ajutat si cu multa munca am reusit sa ne descurcam bine. depinde de profesor.mai mult ca sigur toti viitori tai colegi au aceeasi problema
Ca sa te linistesc, in clasa aIX-a la limba latina vei lua de la capat toata materia, si depinde si de profesor
anaadiaconu întreabă:
anaadiaconu întreabă: