| Nonameagain a întrebat:

In copilaria parintilor mei, baietii se jucau cu masinute, cuie, ciocane, "reparau" totul. Invatau sa fie gospodari la casa lor. Fetele se jucau cu papusile, "gateau". Invatau sa fie mame si gospodinele casei.
De vreo doua generatii copiii joaca doar jocuri cu razboi pe telefone, tablete, pc.
Pentru ce ii pregatim pe acesti copii?

22 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ce te oprește să îți înveți copii sa se joace cu ciocul și fetele sa fie sclavele casei?

| Nonameagain explică (pentru suntserios):

Poate ca tu ti-ai invtat fata sa se joace cu ciocul. Dar eu vorbesc de toti copiii, nu de unul/una.

| VoidEternal a răspuns:

"De vreo doua generatii copiii joaca doar jocuri cu razboi pe telefone, tablete, pc."

Bazezi pe ceva afirmația asta? Sau vorbim discuții? Sunt milioane de jocuri care nu au ca tema războiul.

| Nonameagain explică (pentru VoidEternal):

Or fi milioane de jocuri care nu au ca tema razboiul. Dar ei le joaca pe cele cateva zeci CU razboi. Ii vad in jurul meu, aud parinti plangandu-se.

| TimberWolf a răspuns:

Pentru camptionatul de Fortnite!

| mastadont a răspuns:

Joacă dacă-i lași, iar aici este complet vina părinților. Medicii nu recomandă uitatul la ecrane până la vârsta de 3 ani dar mulți părinți pentru că nu știu ce să facă cu copilul și cum să se joace preferă să-i pună telefonul sau tableta în mână și să-l lase în plata domnului. De la o vârstă așa de fragedă, jocurile pe telefon sau tabletă sunt ca un drog pentru ei, am văzut nenumărate cazuri de copii care au făcut crize de nervi dacă li s-a luat telefonul, copii care de-abia știau să vorbească.

| Nonameagain explică (pentru mastadont):

"dar mulți părinți pentru că nu știu ce să facă cu copilul..."
Au stiut sa-i faca. Nici nu au stiut, dar au iesit. Insa nu stiu sa-i educe. Si-i lasa sa-i educe internetul. Cu si pentru razboi.

| LisaJulie a răspuns:

Cam de prin anii 70 lumea s-a tehnologizat, la noi de prin anii 2000, acum dacă vine cumva vreo criza copiii din ziua de azi nu au auzit de gradina, de creșterea legumelor și fructelor sau de mersul in pădure după lemne! Copiii din ziua de azi majoritatea nici nu vor o facultate, vor sa devina influenceri/ vloggeri! Nu sunt pregătiți pentru viata sau pentru o criza, ci doar pentru o lume utopica care nu va veni niciodată

| Sophieka a răspuns:

Este o tembelizare...Dar nici parintii care le permit aceste lucruri si nu se ocupa de ei nu sunt mai presus.

E o alegere felul in care traiesti si felul in care iti cresti copii.

| MistarGoGu a răspuns:

Inutilitate cronica! A devenit O RUSINE in Romania mersul la scoli profesionale! Toți se visează manageri, avocați, medici! In vreo 10 ani vom merge la un frizer sau mecanic auto indian sau filipinez!

| Nonameagain explică (pentru MistarGoGu):

Nu invata sa fie manageri, avocati, medici, prin jocuri de razboi.

| MistarGoGu a răspuns (pentru Nonameagain):

Sa isi strambe cocoasa in fata calculatorului! Macar sa " învețe " ceva din jocurile alea? Urla armata dupa recruti si zornaie războiul la usa iar ei nu trec de probele sportive si psihologice marea majoritate ca au creierii " prăjiți " de pixeli! Ferească Dumnezeu sa se instituie iar stagiul militar OBLIGATORIU! Nu suntem prea departe! Atunci sa vad le ce le-or folosi sutele de ore de CounterStrike?

| LisaJulie a răspuns (pentru MistarGoGu):

Sunt studii care arata ca pentru unele persoane munca la birou aduce depresie și sunt predispuși la consum de alcool și tutun! Ai dreptate

| Nonameagain explică (pentru MistarGoGu):

Iar eu nici nu stiu ce este CounterStrike.

| Dragobeta a răspuns:

Cu razboiul la granita si intretinut ca focul in soba, intrebi pentru ce ii pregatim?

| Korkodeln a răspuns:

Da, de multa vreme "familia traditionala" si rolul pe care il ocupau traditional in familie barbatii si femeile au fost atacate cat s-a putut mai mult cu cele mai jegoase atacuri: un betiv nenorocit din Vaslui bate si isi violeza copii -> "aaaa, pai familia traditionala, asta ati vrut..."

O femeie isi doreste sa fie mama tanara la 20-25 de ani: "ce, esti nebuna trebuie sa te gandesti la cariera, nu o sa fii sclava unui barbat, e mult mai bine sa fii sclava la multinationala...", copii, "aia de la 35-40 de ani incolo sau mai bine deloc, ca si asa suntem prea multi...", si alte rahaturi numite pe scurt progresism woke.

In rest, "n-ai de ce sa gatesti acasa, miroase pierzi, timp, comanda sau iesi la restaurant", reparatii "aste noi nu se repara sefu, se arunca si se ia unu nou mai bun, nu stii tu sa dai cu lavabila, stai si te uita la Netflix si cheama pe cineva..."

Asta e societatea moderna si va fi si mai si pe masura ce creste nivelul de trai, Dumnezeu cand vrea sa pedepseasca trufia intai te ridica si pe urma te lasa sa cazi de sus, 80% din cunostintele mele NU stiu sa deschida o cutie de conserve fara "cheita", doar cu un cutit si daca nu au telefon sa comande mor de foame cu ea in fata, daca societate se prabuseste (nu mult, 6luni-1an doar) realment vor fi mormane de hoituri in orase.

| Nonameagain explică (pentru Korkodeln):

Alea sunt chestii de consum.
Nu ai raspuns la intrebare: de ce jocuri de razboi?

| Korkodeln a răspuns (pentru Nonameagain):

Din dorinta de competitie si afirmare, de mii de ani se joaca "jocuri de razboi", de la aruncatul discului, sulitei si trasul cu arcul, pana la tir, arte martiale si lupte libere.

Ca sa nu mai zic de jocurile copilarie,"tara, tara, vrem razboi..." si te aruncai sa rupi lantul facut de ceilati copii.

Insa societatea s-a schimbat, alimentele si ele, lumea s-a blegit si nu mai are forta fizica si rezistenta (stamina) si nic locuri unde se pot juca in siguranta, parcurie si spatiile verzi sunt acum parcari si locuri unde mai poti dezvolta un "ansamblu imobiliar".

Dorinta de competitie in tineri ramane insa si asta e cel mai simplu mod sa concurezi si sa iti demonstrezi valoarea in grupul de care apartii, "jocurie de razboi" de atunci erau necesare pentru a avea tineri pregatiti pentru razboiul real, acum e la fel numai ca in loc sa arunce sulite si sa traga la tinta cu arcul sau arma, vor controla drone in acelasi fel in care joaca jocurile video.

| TimberWolf a răspuns (pentru Nonameagain):

Ti-a raspuns in cel mai pertinent mod posibil dar nu intelegi tu substraturile.

| Nonameagain explică (pentru TimberWolf):

Atunci, raspunde clar.

| vjr1979 a răspuns:

Asa vrea sistemul, sa aiba roboti, sa ii foloseasca cum vrea. Cand eram noi elevi aveam practica la scoala sau lucru manual, sa stim cat de cat sa reparam ceva. Acum se arunca totul ca sa cumperi ceva nou.

| suntserios a răspuns (pentru vjr1979):

Loool, cred că vroiai sa zici de sistemul ăla dinainte care pregătea oamenii să fie roboti în fabrici si sa execute ce zice partidul.