| parausergiublog a întrebat:

In dimineata asta stateam plictisit pe facebook si ma uitam pe wall sa vad ce au mai postat persoanele
din lista mea si am realizat ceva foarte important, ce anume am realizat? am realizat ca copilele de maxim 15 ani si nu doar ele aici intra si fetele cu fite dar nu doar fetele intra caci si baietii.

Am vazut ca unele persoane nu mai stiu sa vorbeasca romaneste frate deci cand vad la cate unul sau la cate una ca posteaza ceva pe facebook si scrie in romana iar la sfarsit ultimul cuvant sau ultimele doua cuvinte le scrie in engleza.Eu cred ca persoanele astea au ceva probleme cu capul sau habar nu am ce sa spun.

Si eu am mai postat pe facebook in engleza,italiana sau spaniola dar eu am postat toata propozitia in aceeasi limba nu in zece limbi ca altii...Ei nici macar nu stiu bine limba romana si ei scriu deja in alta limba sa fie ei asa mai smecheri.

Sincer sa fiu nici eu nu stiu perfect limba romana si cred ca si voi la fel,cu totii mai facem cate-o gafa cand vorbim sau cand scriemi.

Dar eu nu le pot intelege pe persoanele astea de ce dracu posteaza ceva pe facebook scrie in limba romana iar la sfarsit scrie in engleza sau in alta limba.Ce cred ei ca dovedesc prin asta? ca sunt ei mai smecheri ca posteaza in zece limbi diferite un singur status iar persoanele care nu stiu engleza sau in ce limba scriu ei,persoanele alea nu inteleg nimic si se uita ca prostii ca oare in ce limba ii scris statusu ala.

Ba eu cateodata stau si ma gandesc cum ar fi daca si in viata reala am vorbii cum vorbim pe facebook, jumate romana jumate engleza sau jumate chineza. Oare cu ne-am intelege iar aici raspund tot eu, ne-am intelege ca surdu cu mutu si o sa se ajunga sa se faca grupuri unde fiecare intra in grupul ala in care se vorbeste limba care o vorbeste si el.

Am dreptate? happy

4 răspunsuri:
| FemeiaPisică a răspuns:

Acesta este un motiv pentru care eu nu am cont de facebook.
Mai nou, lumea postează când mănâncă, bea sau merge la baie. Să fim sinceri, pe cine interesează chestiile astea? Sau postează când sunt plecați de acasă și cât timp, ceea ce este un avantaj pentru hoți.
Își pun la detalii: "Lucrează la Inima Tha" sau "Lucrează la portofelu' lu' tati și lu' mami".
Un avantaj al acestui site de socializare este că îți poți găsi foști colegi/prieteni și puteți ține legătura.

suntserios
| suntserios a răspuns:

As fi fost in totalitate de accord cu tine daca:

1. Nu turnai o asemenea fraza
"am realizat ca copilele de maxim 15 ani si nu doar ele aici intra si fetele cu fite dar nu doar fetele intra caci si baietii."

care sa fim seriosi, numai intro limba romana corecta nu e. Si nu e frumos sa critici pe cei care nu folosesc corect limba romana in conditiile in care nici tu nu o faci.
Apoi
2.
" iar persoanele care nu stiu engleza sau in ce limba scriu ei, persoanele alea nu inteleg nimic si se uita ca prostii ca oare in ce limba ii scris statusu ala."

Facebook nu are rol de informare publica, nu e obligatoriu sa fie accesibila informatia tututor, asa ca e treaba fiecaruia daca intelege sau nu.

Trecand peste astea,

"ma gandesc cum ar fi daca si in viata reala am vorbii cum vorbim pe facebook"

in realitate, din pacate asa e vorbita limba romana, acesta romgleza e adoptata deja de ceva vreme si da e pacat de limba romana, dar am vrut tehnologie si influente straine acum trebuie sa suportam si consecintele nu doar beneficiile.

Ideea e ca generatiile tinere actuale au nevoie de mai multa educatie decat primesc.

| Kaℓi a răspuns (pentru suntserios):

happy
Tu chiar ca esti serios!

| minrest a răspuns:

Cand se potriveste poti sa folosesti o expresie in engleza pentru care nu ai echivalent in romana. Asta e parerea mea.