Mie stra, stra, stra, strabunicii nu mi-au povestit dar din cate am auzit pe la vecini, vana barbatul.
Pai din cate stiu barbatul cand pleca la vanatoare statea plecat cate 2-3 luni, in timpul asta femeia ce facea, murea de foame? vana si ea dar numai in jurul casei.
Paleolitic
Prima epocă din istoria omenirii, cunoscută sub denumirea de epoca pietrei cioplite sau
paleolitic: palaios = vechi şi lithos = piatră (cuvinte greceşti), cuprinde cea mai lungă perioadă
de timp (aproximativ
între 1.000.000 şi 10.000/8000 î. Chr.). Geologic, corespunde
pleistocenului sau epocii glaciaţiunilor din perioada cuaternară, când în structura
geo-morfologică a pământului au loc schimbări importante,
valabile şi pentru lumea vegetală şi
animală. Caracteristica epocii paleolitice este totala dependenţă a hominizilor de natură.
Economia avea un caracter „prădalnic". Sursa principală de alimentaţie o oferea vânătoarea
realizată în grup. În pleistocenul inferior apar primele unelte pentru vânătoare şi cules. Apare
folosirea focului, schimbându-se astfel regimul alimentar, ceea ce va determina modificări şi în
structura anatomică. În paleoliticul mijlociu, Neanderthalul folosea arme şi unelte de silex.
În această perioadă se ajunge la o diviziune naturală a muncii: vânatul - îndeletnicire a bărbaţilor,
iar culesul - practicat de femei.