| chibiusa a întrebat:

In primul rand va rog sa ma scuzati daca nu am nimerit categoria.
am si eu o intrebare pentru voi si poate ma ajutati: de ce se zice ca persoanele cu par rosu (natural) sunt rele?
momentan sunt in vacanta la tara si o tipa de aici mi-a zis ca m-a citit ea, stie ca sunt o persoana foarte rea, pentru ca sunt roscata natural laughing

nu m-a deranjat remarca (e la mintea cocosului), dar ma intriga legenda.

multumesc mult

Răspuns Câştigător
| Horia_8139 a răspuns:

Deoarece rosu este asociat cu culoarea sangelui.in mitologia greaca o gorgona a injunghiat un zeu in burta,iar vasele de sange care treceau pe acolo,fiind cele mai groase, s-au spart si au manjit fata si serpii(parul) gorgonei cu sange. zeus vazu, si o blestema pe gorgona sa ramana pe veci cu parul si cu fata rosie. funda?

4 răspunsuri:
| thealchemist a răspuns:

Din acelasi motiv pentru care se spune despre cei cu ochii verzi ca mint. nu e nimic rational, nu exista nici un motiv sa te gindesti la asta pentru ca nu are nici un sens (cu exceptia faptului ca persoana respectiva chiar nu te place, dar te asigur ca nu are nici o legatura cu parul).

| enverhoxha a răspuns:

Mulţi irlandezi au părul roşu şi angloamericanii îi consideră beţivi, vicleni şi bătăuşi. Aşa că e o chestie internaţională.

| naoko a răspuns:

Sal.Nu o baga pe tiganca aia in seama ca nu stie ce sa zica o vazut si ea o carte cu mitologia greaca, si ce daca, noi suntem in Romania nu in Grecia. Sper ca te-am ajutat. Funda?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Beauty&Fashion! Asta era categoria! Acolo sunt complexele legate de par, moda chatterbox!
In niciun caz nu e vorba de educatie ori de cultura generala aici! Dar na. te-ai scuzat acum, dar sa nu se mai repete!winking