Romantele erau muzica preferata.Acum este mai clar.Subiect:"romantele"(pl) si "erau muzica":predicat nominal.Inversare termenilor a fost posibila pentru ca avem substantivul _subiect si verbul amandoua la plural. S-a facut acordul.In a doua propozitie subiectul este "a scrie" si predicatul nominal"este a manui". Ca sa te convingi transforma infinitivele in substantive:"Scrierea amintirilor este o manuire a umbrelor".
Subiectul este muzica, predicatul este erau romantele, pentru ca nu se poate inlocui cu 'se afla, se gaseste.'
In a doua propozitie predicatul este 'este'
Pai in prop "Muzica preferata erau romantele" Subiectul este "muzica "deoarece raspunde la intrebarea "cine?"erau romantele... iar predicatul este Erau romantele deoarece romantele intra in alcatuirea numelui predicativ.
Iar in prop. defapr in fraza deoarece are 2 predicat el sunt: "a scrie" care este verb la infinitiv la un mod nepersonal si este care este vb copulativ
Funda pls`s
Predicat:erau
romantele e C. D
muzicaa- subiect
preferata -atribut
este a manui- pr nom
In prima propozitie:erau muzica este predicatul nominal, daca nu ma insel, romantele este subiect si muzica este nume predicativ.
In a doua propozitie este a manui este predicat nominal.
Sper sa fie bine.:d
- erau romanţele, predicat nominal.
- este a mânui, predicat nominal, nume predicativ fiind ''a mânui'', fiindcă e la infinitiv.
Sper să fie corect.
In prima propozitie este "erau romantele" sh este predicat nominal verbul copulativ "erau" si numele predicativ "romantele".
in a doua sunt 2 predicate primul: "a scrie" care este predicat verbal exprimat prin verb la mod infinitiv. iar al doilea este "a manui" care este tot predicat verbal exprimat prin verb la mod infinitiv