Despre ce vorbesti, nu se pronunta iepurasiul, poate copiii mici, eu nu am auzit pe nimeni sa vorbeasca asa
Recomand sa intri pe referate.clopotel.ro
exista mai multe detalii despre complexitatea limbii romane reguli de pronuntie, greutatile intampinate la consoala X etc.
Este o chestie de fonetica. Unele cuvinte au mai multe litere decat sunete. Spre exemplu: Gheorghe [g', o, r, g', e] 8 litere, 5 sunete (cred ca ai facut si tu analizari de genul la limba romana, mai exact gramatica ) Apoi, sunt unele cuvinte care au mai multe sunete decat litere.Aici se incadreaza si ceea ce vrei tu sa spui,dar exemplele nu sunt corecte. Spre exemplu: examen [e,g,z, a, m, e, n] 6 litere, 7 sunete.Ei bine acelasi lucru se intampla si la cuvintele la care te referi tu.De pilda: eu [i, e, u] 2 litere, 3 sunete.Asta se intampla foarte rar in limba romana, unele litere sunt redate prin doua sunete cum este litera "x" sau "e" din exemplul anterior.
Sper ca ai inteles
Exemplul e bun, problema nu e la acel "asi", unii pun accentul diferit, in momentul in care pui accent pe acel "s" prelungit el devine "si".
Ok, s-ar putea sa gresesc total dar acum ca tot am scris.
Da poate te referi la accent dar dc chiar cum zici tu atunci da un exemplu de genul eu se pronunta ieu