anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Incestul este legal? stiu ca in biblie nu, dar in codu penal, cum e?

Răspuns Câştigător
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Începând cu 1 ianuarie 2011, a intrat în vigoare noul cod penal, adoptat în 2008.
Conform noului Cod Penal sunt interzise relaţiile sexuale în cazul în care unul din parteneri are sub 16 ani sau dacă relaţia sexuală nu a fost consensuală (viol).
Aşadar, o relaţie sexuală consensuală între două persoane care sunt rude şi au peste 16 ani, nu mai reprezintă infracţiune în România.
Salut.

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Incestul este ilegal, fapta fiind prevazuta si pedepsita de art. 203 Cod Penal, pedeapsa fiind inchisoarea intre 2 ani si 7 ani. Numai bine!
P.S.Raspunsul dat de kongeriket este foarte prost si contine nu mai putin de 5 greseli majore si anume:
1.Noul Cod Penal a fost adoptat in anul 2009, nu in 2008.
2.Codul Penal 2009 nu a intrat inca in vigoare, conform art. 446 va intra in vigoare la data stabilita prin legea de punere in aplicare ori legea inca nici nu a fost trimisa Parlamentului.
3.Nu are a face nimic violul si nici relatiile consensuale cu incestul, care este cu totul alta infractiune.
4. Daca relatia este consensuala si minorul are peste 15 ani fapta nu constituie infractiune(act sexual cu un minor), bineinteles sa nu fie rude in linie directa ori frati/surori.
5.Si in acest Cod Penal a fost incriminat incestul, prin art. 377, exact in formularea de la art. 203 al actualului Cod Penal.

| georgesur a răspuns:

Inca este ilegal, chiar si dupa legile ateilor!(deocamdata)

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Ioandelasal:
1. Toate dezbaterile şi toate avizele s-au dat şi s-au adoptat în 2008. Apoi au venit sărbătorile şi abia prin februarie 2009 s-au îndeplinit formalităţile finale. Deci da, scriptic a fost adoptat în 2009 practic în 2008.
2. http://www.infolegal.ro/......010/07/20/ Aşa e, abia în octombrie. Problema e că iniţial se stabiliseră în 2011 la 1 ianuarie.
3. Mă refeream la relaţiile consensuale incestuoase între majori.
4. Corect. Doar că eu ştiam că e corect asta până la 1 ianuarie 2011, se pare că e corect şi-acum până la 1 octombrie 2011.
5. Şi la asta ai dreptate. Se pare că textul după care mă ghidam eu nu conţinea şi amendamentele aduse de BOR. Şi da, la modul cel mai serios, BOR s-a opus legalizării incestului ( http://ro.altermedia.info/......13450.html )
Asta apropo de celelalte discuţii ale noastre privind faptul că BOR dictează în ţara asta.
Ah şi... ioandelasal, te rog atunci când o dau în bară să-mi arunci un mesaj de o literă privat ca să mă uit că acum am dat din greşeală peste acest răspuns relativ vechi al meu.

| ramona30 a răspuns:

Biblia este plina de incesturi, intr-o societate normala la cap este interzis.

| yoo23 a răspuns:

Da, e ilegal.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In codul penal e ilegal, dupa parerea mea. thinking