Orori ale societatii, orori umane au existat de-a lungul timpului (putem sa luam, spre exemplu, perioada Evului Mediu), insa ceea surprinde azi este modul in care acestea ajung sa-i "altereze" si pe cei care pareau sa mai creada in anumite valori.
Societatea mercantilsta a aparut in secolul 17, insa, azi mai mult ca niciodata, aceasta pare sa fie nu doar un ghidaj economic, ci si unul social si "valoric".
Si cu privire la ceea ce a spus @tepes nu vreau sa cred ca a deschide ochii in fata superficialitatii, a-i taxa pe cei inculti reprezinta doar un prerogativ al demiurgilor.
Si noi, oamenii, putem sa intervenim si sa mai dam jos rugina de la suprafata lucrurilor.
Asa ca, daca tot o voce stridenta e un principiu al oratoriei moderne, strig si eu in gura mare faptul ca sunt o optimista si facem noi cumva sa inversam polii valorilor.
@Dmonik, este aceeasi problema a contrastului esenta si aparenta. Este o problema veche acoperita cu o coperta noua.
Inainte ne indreptam si e drept ca nu mai putem tine pasul, acest *inainte* ne-o ia inainte.
Toate se reduc la un singur lucru: Banul! Nu ne mai intereseaza educatia copiilor, ci cum sa facem cat mai mult cascaval. Altii, nu mai au timp de educatie pentru a avea ce le pune in gura. Totul porneste de jos, iar viitorul nu se aude asa stralucit.
Mergem pe conceptia ''ala a furat mai mult ca mine'' si nu vrem sa fim pe locul 2. Nu avem limite morale, ci doar superficialitati si conceptii de a ne imbogati cat mai rapid.
Eu am un sfat: nu furati, guvernul uraste competitia!
Dmoniko? esti fata? si chiar esti tu in poza aia de esperta? pai voiam sa ma gandesc la trioul propus. da. am spus ca-mi place becali.nu ca-l iubesc.cat despre tine? gand la gand cu bucurie.tot voiam eu sa fac un trio, si i-am spus sotiei sa vina cu o colega. da acum s-a rezolvat.nu mai e nevoie.sa vezi ce o sa se bucure.cred ca o sa vad iar, o farfurie zburatoare.
Ca observi toate astea nu ma mira. Sar in ochi; te trag de maneca. Ce nu inteleg este stupefactia. Inca nu te-ai obisnuit? Inca n-ai aflat? Traim in Romania si nimic nu ar trebui sa ne mai mire.
Doar ne conducem dupa principii "sanatoase" de genul "cine nu-i cu noi e impotriva noastra" sau "noi muncim, nu gandim".
Am sa-mi exprim opinia despre aceste anomalii in mod generalizat. Oare cati dintre oamenii secolului XIX – destul de decadent, de altfel – ar fi putut sa-si imagineze gradul de prabusire in care a ajuns, dupa doua secole, umanitatea? Cu siguranta, extrem de putini ar fi putut prevedea ca se va ajunge la aceasta cufundare aparent inexorabila in non-sens, absurd, dezordine, violenta şi uratenie...
Profetii de sute sau mii de ani prezic, printre altele, fenomene precum ateismul, sectarismul, numarul crescut de cataclisme, secatuirea resurselor naturale, degradarea religiilor, aparitia satanismului, legalizarea si cresterea numarului de avorturi, razboaiele distrugatoare, promovarea unor false valori, stiinta orientata numai catre materialism, pervertirea in plan sexual... Privind in jurul nostru, este evident ca toate acestea se petrec in lumea contemporana, si mai mult chiar, sunt considerate „normale".
Fiecare dintre noi, cei care traim in aceasta perioada, meritam sa ne aflam aici si acum, sa ne confruntam cu toate aceste situatii dificile, pentru a compensa astfel anumite greseli anterioare pe care le-am facut. Mai presus de toate, fiecare dintre noi trebuie sa facem, in aceasta epoca, anumite alegeri fundamentale si, prin aceste alegeri, sa ne exprimam continuu optiunea pentru directia ascendenta, pentru lumina, pentru Dumnezeu. Viitorul sumbru prezis de diferiti intelepti din vechime poate si trebuie sa fie evitat. Depinde de fiecare dintre noi.
Eu cred ca totusi exista un adevar dar nu avem sa stim niciodata exact care e. ...intotdeauna "Adevarul e undeva la mijloc"., april te felicit! Pa, pa!
Intrebarile din categoria "educatie si cultura generala", tot mai rare in ultima vreme, ajung sa primeasca raspunsuri din "dragoste si sex". Deci, da, valorile se inverseaza. Atunci cand nu esti in stare sa dai un raspuns la obiect si n-ai nici decenta sa taci, ce-ti ramane de facut? sex in grup.
Bine ar fi ca valorile sa se inverseze: asta ar presupune existenta lor. Parerea mea, insa, este ca ele cam dispar, ceea ce e mult mai rau. Inculti am avut si vom avea intotdeauna, fara numar, fara numar. Toate natiile planetei ii au. Problema noastra e ca ii lasam sa ne conduca, in mai toate sensurile posibile.
Si-apoi, daca majoritatea e superficiala si pseudointeligenta, nu e clar ca profunzimea si inteligenta vor fi luate-n ras? "Vina" celor capabili este ca sunt mult prea educati si finuti cu magarii, tembelii, idiotii etc. N-ar fi mai bine sa le dati si cate una-n gura, periodic si la figurat vorbind, pentru a sti unde le e locul? Zic si eu, ca un superficial ce sunt...
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Sjhxjcks întreabă: