| hashe86 a întrebat:

Înţeleg ca se fac greseli gramaticale in graba sau ca unii dintre noi nu sunt foarte doxaţi, dar pana la a ajunge sa consideri firesti unele devieri de la regulile gramaticale mi se pare prea mult. ce ma deranjeaza cel mai mult este inlocuirea lui " de pe" cu "dupa". sunt de acord ca aceasta expresie e considerata normal in argoul unei anumite zone a tarii, dar dragilor incercati sa o folositi doar in gasca voastra sau cel mai bine sa renuntati la ea.
Totusi ca sa fie si o intrebare, ce alte greseli de gramatica sau de vocabular impamantenite, va zgarie auzul?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Gata?

36 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@hashe86, inainte sa critici pe cineva, asigurate ca tu esti perfect! Asa ca te rog, sa nu mai vorbesti aiurea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te-ai suparat! imi pare rau, dar cred ca esti prea serios in noaptea asta.noapte buna!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mie nu-mi place cand lumea nu stie sa scrie cu 2 "i" si in loc sa scrie "in", scrie "an". Despre limba messengereana, o cunosc foarte bine si imi place sa o folosesc doar pe mess, dar aici pe TPU incerc si eu sa scriu cat de corect pot. Va multumesc cu aceasta cale, ca m-ati obisnuit sa scriu normal! :X

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu ce pot sa spun decit ca tocmai am iesit din una intepat serios de Flav la arta si cultura. Tre'sa ne asumam responsabilitatea si sa mergem mai departe avind grija pe viitor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna.
Inca o data un subiect privind dezacordurile gramaticale?!
Si,?
Eu am gresit, ei au gresit, tu ai gresit,... noi am gresit si vom gresi in continuare din simplul si logicul motiv ca scriem.
Facem revenire asupra continutului, dar pe aici si pe acolo nu mai vedem o litera lipsa, una in plus sau schimbate intre ele...
Urmareste cu atentie ca si la tv se greseste la subtitrare, nu se traduce tot sau se folosesc traduceri prea indepartate cu subiectul...
A gresi este omeneste.
Numai cine nu scrie, nu greseste.
O zi buna in continuare.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pe mine ma deranjeaza despartirea cuvintelor. Cea mai tare a fost "preaeducat-o"! Mi se pare incredibil...Nu ca as stii eu foarte multe, nu vreau sa ma dau desteapta, dar regulile de scriere cele elementare cred ca ar trebui stiute.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai dreptate, si pe mine ma irita cand ii aud pe unii ce scriu,, dupa" in loc de,, de pe" dar incerc sa le dau replici pe masura.