In scoli se studiaza Limba si Literatura Romana. vrei sa studiezi literatura englezeasca du-te in Anglia
La profilul Filologie se studiază Literatură Universală.
Te rog frumos, mai puţină răutate, că nu ţi-am făcut nimic. Nu e nevoie să mă duc în Anglia ca să citesc literatură englezească.
Pai daca vrei sa citesti ceva citesti din propria placere, nu vad ce legatura are cu scoala. Si nu a fost niciun pic de rautate, a fost doar o afirmatie
Era doar o întrebare, nu văd, ce legătură are cu faptul că eu citesc din plăcere?
Cea mai mare învăţătură pe care o poţi extrage din Hobbitul e că poate fi periculos să nu te conformezi tiparelor, dar dacă ai curajul s-o faci s-ar putea să câştigi. Hobbiti nu pleace în aventuri, însă totuşi Bilbo a făcut-o, şi, deşi călătoria sa a fost periculoasă, s-a întors cu multe cunoştinţe şi bunuri materiale din călătoria sa.
De ce nu la liceu?
Dupa parerea mea, operele sale sunt lecturi destul de greu de asimilat.Iar cu generatia de astazi mai mult i-ar baga in ceata pe elevi decat sa-i invete ceva...
Stăpânul Inelelor sau Silmarilion sau Copii lui Hurin sunt, într-adevăr, destul de grele. Dar Hobbitul nu e. Mi se pare o lectură de clasa a 6a, a 7a.
Plus că Stăpânul Inelelor e mai uşor ca Moromeţii.
Asa este.Dar ce invataturi ar putea trage elevii din Hobbitul? Nu te duce la drum lung cu pitici dupa tine?
Mama mea, frate, da' nu e vorba de extras învăţături Operele literare nu se studiază pentru a extrage învăţături, în *** Tu cu gându' ăsta ai trecut prin şcoală?
Nu vere...Am trecut prin scoala ca gasca prin apa, fara sa extrag invataturi din ceea ce am citit.Serios?! Cum poti intreba asa ceva?
Vezi că Piticii mergeau cu Bilbo după ei, nu invers.
Operele se studiază ca să cunoşti OPERA în sine, nu ca să extragi din ea o învăţătură. De aia studiem Romanul, Schiţa, Nuvela, şi alte orepe lirice şi epice. Nimănui nu-i pasă ce învăţpturi extragi tu...
Da, cel putin la liceu. Dupa parerea mea facem prea multa literatura romaneasca, ar fi frumos sa se studieze autori straini mai mult.
ingerashpierduth întreabă:
Adi1987 întreabă: