Daca ai posibilitatea sa faci in afara alege sa pleci in afara. Bine acum depinde si ce tara. Acolo se face scoala mai serios, se pune accentul si pe practica, nu doar pe teorie ca la noi. Esti privit altfel, iar diplomele de na noi se racunsoc mai greu in afara.
Conteaza sa inveti nu sa ai facultate! Este ca si cum ai spune ce iti place sa conduci Mercedes sau Dacie, dar sa nu ai permis! Daca iveti bine in tara ai capacitatea de a pleca cu Bursele ERASMUS timp de 6 luni in afara iar asta este mai mult decat ok! Daca ai bani, iti recomand sa faci afara! Ambele facultati atat cele din tara cat si cele din afara au avataje si dezavantaje! dar + pentru cele straine! De ce? Mentalitatea oamenilor, felul diferit de invatare, relaxarea aceea in care inveti dar nu esti presat ori stresat de ceva, nu esti privit de sus, o colaborare excelenta cu profesorii!
In tara.
Ca sa comentez controversele legate de diploma si toate cele, pan` la urma nu conteaza ca ai trecut prin facultate, ci cu ce ai ramas. Degeaba ai diploma de la o facultate din Romania sau de la una din strainatate, cat timp nu ai abilitati practice sa-ti demonstreze obtinerea diplomei.
In plus, nu`s studenti mai nebuni ca romanii, nu neaparat in sensul rau. Am prieteni care studiaza dincolo si e lucru mare pentru ei daca iasa la o bere sau in oras, sau daca dau de un "chef" in camin. La ei e monotonie, la noi e lucru` mare daca seamana o zi cu alta.
Eu as alege sa fac facultatea afara, daca am posibilitatea.
O diploma de facultate din Romania, nu se compara cu una din Anglia sau Franta. E vorba de prestigiu.
Nu te mai gandi la bani! compara-le p'astea 2! eu vreau sa stiu ce ati alege voi daca ati avea de ales si de ce
anonim_4396 întreabă: