| Lullabies a întrebat:

Intrebare pentru cei care dau evaluarea nationala de admitere in liceu.
La matematica se da si din corpuri rotunde?
La romana ni se poate cere sa argumentam ca o opera studiata de noi se incadreaza intr-un/o gen/specie?
Ca mi s-a zis de profesoare ca nu, dar am vazut subiecte cu asemenea cerinte :-s. Multumesc!

Răspuns Câştigător
| UNKOWN a răspuns:

La mate se da doar cercul din corpuri rotunde
la romana se da un text la prima vedere
happy

12 răspunsuri:
| marcela290 a răspuns:

Da se da din corpuri rotunde.si argumentari se da

| ale_1873 a răspuns:

La mate e posibil sa se dea si din corpuri rotunde, si la romana cel mai probabil este sa se dea o cerinta de genu: demonstrati ca opera (cutare) apartine genului epic/liric/dramatic

| hope2destiny a răspuns:

La mate, din cate stiu eu, nu. la romana cerinta ar suna cam asa: "argumentati ca o opera studiata la clasa apartine genului x", in niciun caz nu ne da la textul literar un fragment din acea opera.

| DanYyy_8015 a răspuns:

La matematica se da din cerc, sfera si toate corpurile! Si da la romana se da sa demonstram ca un text este gen epic/liric. Funda?big grin

| opacatoasa a răspuns:

Nu, ultimul capitol, cel cu corpurile rotunde nu e cuprins în programa pentru examen.
În schimb, la română în programă, sunt prezente câteva specii literare, dintre care vor cădea subiecte la examen, deci trebuie să le ştii trăsăturile.

| bogz a răspuns:

Nu sunt in programa

| Skeletonized a răspuns:

Uite aici programa la limba română http://www.model-de.ro/......mana_1.pdf unde am găsit că se cer :trăsăturile specifice genului epic şi liric, în opere
literare studiate sau în texte la prima vedere;
- trăsături ale speciilor literare: schiţa, basmul
(popular/ cult), pastelul, fabula, nuvela în opere
literare studiate;
- texte literare (populare şi culte – aparţinând
diverselor genuri şi specii studiate); texte
nonliterare (texte publicitare, articolul de ziar/ de
revistă, anunţul, ştirea) - deci da, vă poate cere să argumentaţi că opera X aparţine genului Y specia Z
Şi la matematică: http://www.model-de.ro/......matica.pdf la geometrie se cer Paralelipipedul dreptunghic, cubul; prisma dreaptă cu baza triunghi echilateral, pătrat sau dreptunghi; piramida triunghiulară regulată, tetraedrul regulat, piramida patrulateră regulată, cercul, triunghiul, dreptunghiul, patrulaterul convex - deci corpurile rotunde NU

| DorelXD a răspuns:

Teoretic vorbind la matematica nu ar trebui sa se dea corpuri rotunde, desi in cele 55 de modele de evaluare pe care le-am facut, am gasit un subiect care avea conul si cilindrul. La romana sigur se va da o argumentare. Tot la fel, la romana nu ar trebui sa se dea genul dramatic. Oricum daca nu se respecta programa de evaluare nu e problema pentru mine, deoarece corpurile rotunde nu sunt cine stie ce filozofie, iar argumentarea aceea la romana nu e mare branza. Sper sa nu bage niste subiecte care au greseli in ele ca ii trimit inapoi la origni! Succes!

| zUZaa_3769 a răspuns:

Nu draguta. poti fi linistita.corpurile rotunde au fost scoase din programa pentru examen, iar la lb romana vor fi doar texte la prima vedere, in niciun caz vreo opera studiata de tne...Asa ca iti doresc mult succes.winking:*

| Lime a răspuns:

Nu se dau corpuri rotunde la matematica. La romana, din cate stiu, e posibil sa ne dea si asta, dar am vazut ca merg mai mult pe text la prima vedere. Si eu dau luni(romana) si miercuri (mate) si abia astept sa scap! Succes!

| Roxyss_9156 a răspuns:

Buna.Profesorul meu de matematica ne'a spus ca o sa fie sigur ceva cun cerc, daar acum nu stiu daca chiar asa o sa fie.si la romana o sa avem sigur de demonstrat ca o anumita opera apartine genului liric,epic,daca e fabula, basm, etc.Mult succes.

| mirelaa a răspuns:

Salut, Stiu sigur ca la matematica nu se da corpuri rotunde si nici trunchi de piramida stiu de vineri de la doamna profesoara de matematica, si la romana este posibil sau un text la prima vedere.
Sa iti fie de folos raspunsul meu.