Eu la literatura am facut : "Lumina lina", Calin "(file din poveste)" si "Doua loturi"...
O sa primesti comentarii pe baza textelor de le-ai facut la clasa, iar o alta varianta ar fi textul la prima vedere, mai exact demonstratie de gen epic, ca asta e specific clasei a VII -a.Mai probabil e a doua varianta pentru a va obisnui cu examenul de admitere.
Calin file din poveste nu se cere la admitere, deci nu o sa iti dea, iar "Lumina lina" sincer, nici nu am auzit de ea, eu nu am facut-o, numai ca Doua loturi cere si ar fi posibil sa primesti caracterizarea lui Lefter ori demonstratie de nuvela, in schimb axeaza-te si pe opera epica ca nu se stie. Dar profesoara nu v-a spus ce o sa va dea? Din cate stiu eu, trebuia.
Pei eu am dat joi teza la romana si la literatura noua ne-a dat sa dacem rezumat la un text apoi sa scriem care e modul de expunere predominant si sa demonstram ca e este opera epica
Hey, sora mea e aVII-a.
Ea a avut la teza subiectele care s-a dat anul trecut la teza unica de clasa aVII-a.Deci la literatura a avut de rezumat un text la prima vedere, de scos un citat cu o trasatura morala a unui personaj etc.
La clasa aVII-a e posibil ca la literatura sa iti dea sa argumentezi ca o opera apartine genului epic, ca specie nuvela; caracterizare de personaj sau metamorfozele personajului principal(daca ati studiat Doua Loturi).
Daca vei avea text liric : comentarea titlului, comentarea semnificatiei unor versuri, rolul figurilor de stil.
Pai:"grai valah"-agument ca este o oda
"alexandru lapusneanul":argument ca este nuvela si ca este opera epica, caracterizarea personajelor
"o ramai":argument ca este opera lirica si elegie
anonim_4396 întreabă: