| AvalohAlyn a întrebat:

Invatamantul romanesc este prost,slab,gresit organizat si sursa de stres pentru toti participantii la el.E corecta afirmatia?
Cat de departe suntem de invatamantul din strainatate?
Personal, cum vedeti voi invatamantul in Romania?

Răspuns Câştigător
| Darkmagic a răspuns:

Este gresit organizat si are cerinte gresite.
Argumentez:

- Elevii, indiferent de forma de invatamant, NU mai citesc. Iau "informatii", (de multe ori eronate, in cel mai bun caz, incomplete), de pe internet.

- Elevii NU mai stiu sa scrie.
Dependenta de internet le-a influentat in rau ortografia si asa destul de precara, si aici nu aduc vorba numai de "generatia" messenger si facebook, de cei care scriu "daca", cu k, etc, aici ma refer inclusiv la oameni de 25, 30 de ani, care NU STIU sa scrie corect. (vezi exemple de agramati, chiar aici, pe TPU).
_________________________

In lumina doar a acestor doua afirmatii, invatamantul romanesc a ramas tributar tipului "multilateral dezvoltat" din perioada comunista, (prea multe materii, prea multa materie).

De ce e plina Romania de tot felul de semi-docti si agramati?
De ce e plina de persoane care nu stiu sa scrie corect, nici macar la 30 de ani?
(un om dezvoltat normal, invata sa scrie si sa citeasca CORECT, pana la varsta de 14-15 ani) Daca astia nu au invatat nici pana la 30 de ani (!), CAND or sa invete? La 2000 de ani? big grin

Lasand gluma la o parte, si profesorii au partea lor de vina pentru ca au scazut "stacheta", pentru a promova (inclusiv pentru a trece peste BAC), armate de inculti, de aici, si Romania plina de prosti.
Daca i-ar "trece" doar pe cei care merita, ar exploda lumea in strada, intr-atat de multi sunt cei care nu deschid o carte cu anii...
- Legea dupa care functioneaza invatamantul in Romania se schimba aproape anual, fapt de neconceput in state cu un sistem educational dezvoltat.


Pot sa-ti spun cum functioneaza pe scurt invatamantul in SUA, si iti vei da seama de diferente.

- Functioneaza pe "credite", totul se plateste, iar cunoasterea este recompensata.
- "Inspiratia" de pe internet se considera "copy/paste" si respectivul e aspru pedepsit, elevii fiind incurajati SA CITEASCA CARTI TIPARITE, inclusiv sa faca rezumate si diverse comentarii dupa lectura.
- Exista programe care identifica utilizarea de wiki sau de copiere a unor rezumate de pe internet. Ai copiat din asa ceva? Poti pierde chiar anul de studiu, si dupa ce ai aruncat la gunoi 30-40 de mii de $, cat costa un an de studiu, nu-ti mai arde in veci, sa "inveti" de pe internet.
- Computerele sunt folosite pentru e-mail, skype, si diverse informatii utilitare, nici macar la jocuri nu se utilizeaza. (cine vrea sa se joace foloseste console).
- Nu exista o limita a cursurilor de la facultati, sunt cazuri in care studenti cu dare de mana au urmat timp de 8-9 ani cursurile unor universitati pe anumite domenii.
- Pragmatism:
Iti alegi domeniul care te atrage, si urmezi o pregatire stricta pe acel domeniu, motivul pentru care sunt "doctori" in meseriile alese, si cvasi necunoscatori in domenii care nu au prezentat interes. (in zona colegiilor)
- Elevii sunt antrenati si incurajati sa lucreze (inclusiv temele pentru acasa) in echipa, acestea se dau unor grupuri de 2-4 elevi, pe principiul ca "unde sunt mai multe pareri"... happy


Cred ca invatamantul romanesc se va schimba in bine, in momentul in care va exista o lege unitara care sa nu se schimbe un minim de 10-15 ani, si in momentul in care nu se va mai promova prostia.
NU stii sa citesti sau sa scrii?
Ramai in clasa a patra, pana la 18 ani!
Vor ramane zece mii, douazeci de mii de prosti, DAR restul vor vedea ca nu e de gluma si se vor pune pe studiu... happy

2 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Sistemul trebuie schimbat si perfectionat.Prea multe obiecte, prea multe ore, prea multa informatie.

| Doub a răspuns:

Da,eu asta cred! Invatamantul nostru e dezastruos.Tu ce crezi?